Oracle en SAP staken alle activiteiten in Rusland

Op aanvraag van de Oekraïense eerste minister staakt SAP alle activiteiten in Rusland. Oracle had eerder al die beslissing genomen en bevestigt dat nu officieel.

Rusland wil het verdwijnen van bedrijven en de leegloop van talent counteren door IT-bedrijven drie jaar lang vrij te stellen van belastingen. Het wil ook technologiemedewerkers vrijstellen van militaire verplichtingen. Rusland hoopt dat het charmeoffensief werkt, maar voorlopig is er weinig interesse.

De Oekraïense eerste minister vroeg eerder aan SAP en Oracle om alle samenwerkingen met Rusland te staken. Oracle bevestigde onmiddellijk dat het al zijn operaties al heeft stopgezet.

SAP antwoordt nu ook aan de oproep door actie te ondernemen. “Net als de rest van de wereld kijken we geschokt naar de oorlog in Ukraine. We veroordelen de invasie op de strengst mogelijke manier”, zegt SAP SE CEO Christian Klein in een blogpost.

“We stoppen alle activiteiten in Rusland in lijn met de sancties en daar bovenop pauzeren we de verkoop van SAP-diensten en -producten in het land.”

SAP en Oracle staan niet alleen. Eerder staakte Apple alle online en fysieke verkoop van hardware in Rusland. Ook Intel, AMD en chipfabrikant TSMC zetten de chipverkoop aan Rusland stop. Ook onder andere Amazon, Airbus, Boeing, Disney, Google, Spotify en talrijke financiële diensten, oliebedrijven en anderen hebben hun producten geschrapt of beperkt. Spotify heeft zelfs zijn kantoor in Rusland permanent gesloten.

lees ook

Het Russische offensief in cyberland: DDoS-barrages en nieuwe cyberwapens

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home