Red Hat staakt verkoop en services in Rusland, net als Docker en SUSE

Linuxdistributeur Red Hat levert niet meer aan Rusland en Wit-Rusland. Het bedrijf ondersteunt zijn personeel in zowel Oekraïne als Rusland om veilig het land te verlaten. De beslissing van Red Hat sluit aan op de eerder aangekondigde maatregelen van SUSE en Docker.

In een interne mail stelt Paul Cormier, president en directeur bij Red Hat, het personeel van Red Hat op de hoogte van maatregelen die Red Hat neemt tegen Rusland. Er staat te lezen dat het bedrijf de verkoop van producten en diensten schrapt in Rusland en Wit-Rusland.

“Dit omvat het beëindigen van partnerrelaties met organisaties die zijn gevestigd in of hun hoofdkantoor hebben in Rusland of Wit-Rusland”, schrijft Cormier. Ondanks de getroffen maatregelen zal Red Hat wel alle medewerkers in deze regio blijven ondersteunen. Datzelfde geldt voor hun werknemers in Oekraïne, zij krijgen hulp bij het verlaten van het land of ondersteuning als ze blijven.

SUSE en Docker

SUSE besloot aan het begin van deze week de directe verkoop in Rusland op te schorten. Verdere sancties zal het bedrijf opleggen als dat politiek beslist wordt.

Docker verwijderde tot slot de mogelijkheid om abonnementen aan te kopen in Rusland en Belarus. De CEO van het bedrijf, Scott Johnson, maakte bekend dat Docker niet langer handelt met Russische bedrijven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home