Microsoft schort eveneens verkoop producten en diensten op in Rusland

Microsoft

Microsoft zal nieuwe producten niet meer aanbieden in Rusland. Services van het bedrijf worden eveneens stilgelegd.

Vrijdag publiceerde Brad Smith, vicevoorzitter en president van Microsoft, een blogbericht waarin hij in naam van Microsoft aankondigt geen producten meer te verkopen in Rusland. “We kondigen vandaag aan dat we de verkoop van nieuwe Microsoft-producten en -services in Rusland zullen opschorten.”

Volgens Smith volgt het bedrijf zo de aanbevelingen van de overheid om Rusland zo veel mogelijk uit de financiële markt te weren. Microsoft legt de focus op nieuwe verkopen, bestaande contracten laat het bedrijf onaangeroerd.

Steun bij cyberbeveiliging

Microsoft neemt momenteel een extra maatregel tegen Rusland. Smith deelt mee dat het bedrijf al sinds het begin van de aanval de cyberbeveiliging van Oekraïne mee ondersteunt: “Sinds het begin van de oorlog hebben we opgetreden tegen Russische positionering, destructieve of ontwrichtende maatregelen tegen meer dan 20 Oekraïense overheids-, IT- en financiële sectororganisaties. We namen ook maatregelen tegen cyberaanvallen op verschillende andere civiele sites. Daarover hebben we publiekelijk onze bezorgdheid geuit dat deze aanvallen op burgers in strijd zijn met de Conventie van Genève.”

lees ook

Apple staakt online en fysieke verkoop in Rusland

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home