HP overtreft verwachtingen kwartaalcijfers door toename verkoop commerciële PC’s

HP legt kwartaalcijfers voor die de verwachtingen overtreffen. De verwachtingen voor het volgende kwartaal zijn opnieuw hoog.

Een omzet van 16,5 miljard dollar bleek HP te hebben gegenereerd in het tweede kwartaal. De omzet komt daarmee 27 procent hoger uit dan een jaar eerder. Uit het totale cijfers is overigens 1,22 miljard dollar werkelijk winst.

De analisten verwachten lagere resultaten. Zij schatte de cijfers op een omzet van 16,14 miljard dollar. Per aandeel komt dat neer op 1,05 dollar, maar het bedrijf wist er uiteindelijk 1,08 dollar van te maken.

Commerciële markt

Voornamelijk bij de commerciële kopers kon HP zijn omzet flink de hoogte in duwen. De verkoop van computers voor commercieel gebruik steeg met 18 procent in één jaar tijd. Volgens Enrique Lores, president en Chief Executive bij HP, is deze trend logisch: “HP-technologie vormt steeds meer de kern van hybride werk en we profiteren van de uitzonderlijke vraag naar onze producten en diensten.”

Komend kwartaal ziet het bedrijf eveneens rooskleurig in. De aandelen zouden tussen de 1,03 en 1,08 dollar uitkomen, wat de verwachting van analisten zou kunnen overtreffen (1,04 dollar per aandeel).

lees ook

Kelderende Chromebook-verkoop veroorzaakt negatieve groei PC-markt

In de consumentenmarkt dalen de omzetcijfers voor de verkoop van computers licht. De verkoop van printers volgt dat patroon en daalt met 7 procent, tot 5 miljard dollar.   

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home