Ook Dell doet boeken definitief toe in Rusland

dell

Dell is de volgende grote naam die zijn commerciële activiteiten volledig stopzet in Rusland. De kantoorgebouwen gingen in augustus op slot.

Zoals veel Westerse bedrijven besliste Dell in februari om de verkoop van nieuwe producten op te schorten in Rusland, Wit-Rusland en regio’s in Oekraïne die zwaar getroffen waren door de invasie. Dell gaf daarmee gehoor aan economische sancties opgelegd tegen Moskou. Nu er geen snel einde aan de oorlog in zicht is, heeft Dell besloten zijn activiteiten helemaal te beëindigen in Rusland, schrijft Reuters.

Dat besluit werd half augustus al uitgevoerd toen Dell zijn kantoorgebouwen in Rusland sloot. De lokale werknemers hebben hun ontslag gekregen of waren eerder al ingegaan op een jobaanbieding. Dell vervulde een belangrijke positie in de Russische techindustrie. Met Dell verliest Rusland één van zijn voornaamste leveranciers van servers.

Massale exodus uit Rusland

Dell is al lang niet meer de eerste grote naam die zijn commerciële activiteiten voorgoed heeft geschrapt en zijn kantoren heeft gesloten in Rusland. Eerder kwamen onder meer Microsoft, IBM, Cisco en grote concurrent van Dell HP tot het inzicht dat de Russische markt nog maar weinig toekomst heeft, met grote ontslagrondes tot gevolg. Google vroeg in Rusland zelfs een faillissement aan.

Ook in andere sectoren trekken Westerse bedrijven massaal weg uit Rusland ten gevolge van de oorlog en economische sancties. Velen houden de deuren nog wel op een kiertje om ooit terug te kunnen keren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home