Microsoft vermindert bedrijfsactiviteiten in Rusland verder

microsoft

Opnieuw keert een bedrijf Rusland verder de rug toe. Microsoft zal gedeeltelijk wegtrekken uit het land. Een zet die gevolgen heeft voor 400 werknemers van het bedrijf.

De winkels van Microsoft in Rusland liggen er al langere tijd verloren bij. De fysieke aanwezigheid van het bedrijf in het land zal nu nog verder worden afgebouwd. Dat liet de Windows-bouwer weten in een verklaring aan Bloomberg.

De beslissing heeft directe gevolgen voor 400 Microsoft-werknemers die tewerkgesteld waren in Rusland. “We werken nauw samen met getroffen werknemers om te verzekeren dat ze met respect worden behandeld en onze volledige steun krijgen in deze moeilijke tijd”, liet het bedrijf weten. Om welk percentage van het Russisch personeel het gaat, deelt het bedrijf niet mee.

Russische klanten

In de vorige opschorting van diensten in het land, maakte het bedrijf al bekend dat enkel nieuwe Russische klanten niet geaccepteerd worden. Bedrijven en personen waarbij het abonnement nog lopende is, kunnen de diensten verder blijven gebruiken tot het einde van het contract. Microsoft verandert deze werkwijze momenteel niet.

Microsoft is niet het eerste bedrijf dat na de tijdelijke opschorting van activiteiten in maart nu drastischer te werk gaat. IBM en HP gaven eerder aan volledig uit het land weg te trekken door de aanhoudende oorlog in Oekraïne.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home