Cisco vertrekt uit Rusland en Wit Rusland

cisco

Nadat Cisco eerder zijn activiteiten in Rusland en Wit Rusland op pauze zette, verlaat het bedrijf nu beide landen.

Cisco ziet geen toekomst meer in Rusland en Wit-Rusland. Op drie maart besliste Cisco al om zijn activiteiten in de landen voor de voorzienbare toekomst te stoppen als reactie op de Russische invasie van Oekraïne. Nu de oorlog aansleept, maakt Cisco de beslissing om een punt finaal te zetten achter zijn aanwezigheid in Rusland.

De netwerkspecialist zal zijn Russische en Wit-Russische business op een ordelijke manier afsluiten. Het bedrijf plant om getroffen werknemers met respect te behandelen tijdens de transitie. Het bedrijf voegt daar direct aan toe dat het alle middelen blijft inzetten om werknemers specifieke en mensen in het algemeen in Oekraïne bij te staan.

Cisco zal rechtstreeks contact opnemen met klanten om financiële zaken af te handelen. Wie bijvoorbeeld al betaald heeft voor een dienst die Cisco niet meer gaat leveren, wordt terugbetaald voor zover dat wettelijk mogelijk is.

Financiële impact.

In zijn derde kwartaal kostte het Cisco ongeveer 200 miljoen dollar om geen zaken meer te doen in Rusland. Er vanuit gaande dat het om een representatief kwartaal ging, kan je ervan uitgaan dat de beslissing om uit Rusland te vertrekken Cisco een deuk van 800 miljoen dollar in de omzet oplevert. Dat is meer dan 1,5 procent van de jaaromzet.

Cisco is lang niet het eerste techbedrijf dat de Russische boeken sluit. Nokia gaf eerder al aan de Russische markt te zullen verlaten en Deloitte, KPMG, EY en PwC splitsten hun activiteiten af. Andere bedrijven zoals Apple, Oracle en SAP hebben hun activiteiten al sinds het begin van de oorlog gestaakt. Microsoft maakt het momenteel onmogelijk voor Russen om Windows 10 of Windows 11 via zijn website te downloaden. Door finaal de activiteiten in Rusland te stoppen, maakt Cisco wel één van de sterkere statements in de sector.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home