Apple, AMD, Nvidia en Samsung steunen Arm richting forse beursintroductie

Heel wat grote namen scharen zich achter de beursgang van Arm en zouden nu al tot 100 miljoen dollar in het bedrijf investeren.

Volgens een rapport van Bloomberg heeft Arm-eigenaar SoftBank een mooi lijstje met strategische investeerders binnen gehaald. Namen als Apple, Alphabet (Google), AMD, Intel, Nvidia, Samsung, Cadence en Synopsis zijn het meest concreet volgens interne bronnen dichtbij de beursgang van Arm.

Het Japanse SoftBank is sinds het eerste nieuws dat Arm een beursgang voorbereidt intensief in gesprek met alle huidige Arm-klanten en partners. De plannen worden op dit ogenblik gefinaliseerd. De investeerders zouden tussen de 25 en 100 miljoen dollar neerleggen, wat een mooie boost is richting beursintroductie. Hoe meer er vooraf investeren, hoe groter het vertrouwen richting eerste beursdag.

Initieel wilde SoftBank tussen de 8 à 10 miljard dollar ophalen, maar het heeft dat doel bijgesteld naar 5 tot 7 miljard dollar. Arm wordt op 60 à 70 miljard dollar gewaardeerd.

Surfen op de AI-hype

Een succesvolle beursgang van Arm is cruciaal voor SoftBank, maar specifiek de Vision Fund-tak van de organisatie. Die leed vorig jaar 30 miljard dollar verlies. Een sterke beursgang zou een belangrijk positief signaal zijn voor het conglomeraat. Met de huidige AI-hype hoopt Arm om mee te genieten van de monsterwinsten die voornamelijk Nvidia boekt.

In september 2020 kondigde Nvidia nog de overname van het Engelse Arm aan voor 40 miljard dollar. We schreven toen al dat de chipwereld nooit meer dezelfde zou zijn, maar zover kwam het dus niet. Wereldwijd hielden heel wat regulatoren de deal tegen. Na twee jaar strijden gooide Nvidia de handdoek in de ring, waarna SoftBank een intentie tot beursgang meldde.

lees ook

Gartner: ‘AI-chipinkomsten in 2023 goed voor 53 miljard dollar’

Het is stilaan aftellen naar de publieke beursgang van Arm. De Britse chipdesigner kondigde eind vorige maand nog aan dat het een ‘F-1’-formulier heeft ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder. Dat is een formaliteit omdat het zich als niet-Amerikaans bedrijf wil laten registreren bij Nasdaq. Het huiswerk is daarmee gemaakt en in september zal bekend worden hoeveel aandelen in de uitverkoop komen en aan welke prijs.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home