Beursgang Arm zit in laatste rechte lijn

Arm heeft zijn papierwerk op orde gekregen om de langverwachte beursgang in september te laten doorgaan. Potentiële investeerders kunnen hun nummertje trekken.

Het is stilaan aftellen naar de publieke beursgang van Arm. De Britse chipdesigner kondigt in een persbericht aan dat het een ‘F-1’-formulier heeft ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder. Dat is een formaliteit omdat het zich als niet-Amerikaans bedrijf wil laten registreren bij Nasdaq. Het huiswerk is daarmee gemaakt en in september zal bekend worden hoeveel aandelen in de uitverkoop komen en aan welke prijs.

Beursgang van het jaar

De beursgang van Arm is nu al de meest besproken van het jaar. Moederbedrijf SoftBank hoopt de waarde van het dochterbedrijf tot zestig à zeventig miljard dollar te kunnen optrekken. Aan geïnteresseerde investeerders zal het niet ontbreken: Apple, Samsung, Intel, Nvidia en Amazon zijn maar enkele grote namen uit de techindustrie die genoemd worden. SoftBank zal wellicht tien procent van zijn belang in Arm te koop zetten.

Arm en moeder SoftBank hebben de voorbije maanden met allerlei kunstmatige ingrepen de waarde van de aandelen zo hoog mogelijk proberen krijgen. SoftBank voltooide vrijdag een interne transactie waarbij de aandelen die bij het investeringsfonds van de groep zaten werden overgeheveld naar het moederconcern.

Met deze truc trok SoftBank de marktwaarde nu al op naar 64 miljard dollar. Er wordt ook nagedacht over een het aanpassen van de licenties voor de ARM-architectuur om de inkomsten te maximaliseren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home