WhatsApp voegt nieuwe tekstopmaak-functies toe 

whatsapp

WhatsApp voegt vier handige opmaak-functies toe om gebruikers nog efficiënter met elkaar te laten communiceren.  

Gedaan met lange, ongestructureerde blokken tekst in WhatsApp. Er worden vier nieuwe tekstopmaak-opties toegevoegd om gebruikers efficiënter tekstberichten te laten schrijven. Vanaf nu kan je je tekst ook opmaken met opsommingstekens, nummering, als quote of inline code. Die laatste is voornamelijk interessant voor ontwikkelaars. De nieuwe opmaakopties zijn beschikbaar op WhatsApp voor Android, iOS, Web en Mac. 

Meer structuur

Lange WhatsApp-berichten kan je vanaf nu veel overzichtelijker maken met de vier nieuwe tekstopmaak-opties: opsomming, nummering, quote en inline code. Deze worden toegevoegd aan de reeds bestaande lijst met opmaakfuncties waaronder vetgedrukt, schuingedrukt of doorstreept. Via onderstaande afbeelding kan je de juiste tekens terugvinden om de opmaakopties toe te passen in je bericht.  

Bron: WhatsApp
  • Opsommingstekens: Is jouw partner het boodschappenlijstje vergeten? Stuur deze overzichtelijk op aan de hand van opsommingstekens door “-” + spatie te typen.  
  • Nummering: Wil je een opeenvolging aan stappen overzichtelijk weergeven? Start dan met nummering door “1.” gevolgd door een spatie te typen. 
  • Quote: Wil je een bepaalde tekst blokkeren of uitlichten? Gebruik dan het “>”-symbool, gevolgd door een spatie.  
  • Inline code: Met het “`”-symbool kan je bepaalde stukken tekst extra benadrukken, of ze meteen in een handig format gieten voor ontwikkelaars. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home