WhatsApp krikt kwaliteit van foto’s en video’s op

whatsapp

WhatsApp rolt binnenkort de optie uit om foto’s en video’s standaard in hoge resolutie te verzenden. Nu moet je dat nog voor elk mediabestand handmatig doen.

Sinds augustus is het mogelijk om foto’s en video’s in hoge resolutie te verzenden. HD is nog niet de standaardkwaliteit, maar dat zou mogelijk snel kunnen veranderen. WABetaInfo spotte in een Android-bètaversie de mogelijkheid om HD-resolutie als standaard in te instellen voor verzonden mediabestanden. De optie zou onder het menu Opslag en data in de instellingen komen, waar je kan kiezen of je foto’s en video’s aan de standaardkwaliteit of in HD-kwaliteit wil verzenden.

lees ook

WhatsApp gebruiken zonder een smartphone of tablet in de buurt

Verzend foto’s en video’s in HD

Dit is dus al een tijdje mogelijk in WhatsApp, maar je moet voor elke aparte foto of video de kwaliteit handmatig opkrikken. Die optie verschijnt in het bewerkingsmenu voordat je de foto kan toevoegen aan een chatbericht. Je kan de knop niet missen, want er staat ‘HD’ op. De foto moet wel groot genoeg zijn om een hogere resolutie te ondersteunen. Tik je de knop aan, dan vraagt WhatsApp je nog eens in welke kwaliteit je het beeld wilt verzenden. De foto toont dan een label dat deze in HD verzonden is.

whatsapp hd

Als ontvanger kan je wel nog opteren om foto’s in standaardkwaliteit te behouden wanneer je bijvoorbeeld op een tragere internetverbinding zit. Hou er ook rekening mee dat HD-mediabestanden groter zijn en dus meer opslag vragen. Hoe meer foto’s en video’s je downloadt in hoge resolutie, hoe sneller je geheugen vol zal zitten. Gebruikers die een apparaat met beperkt geheugen hebben, blijven dus best bij de standaardkwaliteit.

lees ook

Back-ups WhatsApp gaan ruimte innemen op Google Drive

WhatsApp investeert volop in nieuwe functies om de berichtenapp te blijven verbeteren. De meest recente toevoeging zijn tekstopmaakfuncties, waarmee je onder andere opsommingen, genummerde lijstjes, quotes of inline code kan invoegen in een bericht. Gedaan met lange, ongestructureerde blokken tekst.


Dit artikel verscheen origineel op 18 augustus 2023. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home