WhatsApp krikt kwaliteit van foto’s en video’s op

whatsapp ondersteuning 1 januari

WhatsApp rolt binnenkort de optie uit om foto’s in hoge resolutie te verzenden. Video’s volgen op een later moment.

Mark Zuckerberg himself kondigde de HD-optie voor mediabestanden aan via Instagram. WABetaInfo merkte het ook al op in de nieuwste bètaupdates voor Android en iOS. Naast de standaardresolutie is het binnenkort dus ook mogelijk om foto’s en video’s in hoge resolutie te verzenden.

lees ook

WhatsApp gebruiken zonder een smartphone of tablet in de buurt

Verzend foto’s in HD

Na het updaten van WhatsApp hadden wij al toegang tot de functie. Die optie verschijnt in het bewerkingsmenu vooraleer je de foto kan toevoegen aan een chatbericht. Je kan de knop niet missen, want er staat ‘HD’ op. De foto moet wel groot genoeg zijn om een hogere resolutie te ondersteunen. Tik je de knop aan, dan vraagt WhatsApp je nog eens in welke kwaliteit je het beeld wilt verzenden. De foto toont dan een label dat deze in HD verzonden is.

whatsapp hd

Als ontvanger kan je wel nog opteren om foto’s in standaardkwaliteit te behouden wanneer je bijvoorbeeld op een tragere internetverbinding zit. Hou er ook rekening mee dat HD-mediabestanden groter zijn en dus meer opslag vragen. Hoe meer foto’s en video’s je downloadt in hoge resolutie, hoe sneller je geheugen vol zal zitten. Gebruikers die een apparaat met beperkt geheugen hebben, blijven dus best bij de standaardkwaliteit.

De HD-optie voor foto’s en video’s zou vanaf vandaag voor iedereen beschikbaar moeten zijn. Werk de app bij naar de laatste versie als je de functie nog niet ziet verschijnen. De berichtenapp is volop aan het experimenteren met nieuwe functies, zoals toevoegen van meerdere accounts op één smartphone.


Dit artikel verscheen origineel op 18 augustus. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home