WhatsApp licht spreker uit tijdens groepsgesprekken

whatsapp

Met nieuwe features voor videogesprekken wil WhatsApp zich profileren als een alternatief voor Zoom en Microsoft Teams voor professionele communicatie.

WhatsApp kondigt met een blog nieuwe features aan voor videogroepsgesprekken. Zo is het bijvoorbeeld vanaf nu mogelijk om een spreker die presenteert, uit te lichten tijdens de oproep. De spreker wordt gemarkeerd en verschijnt in een groter vak dan de andere deelnemers in het groepsgesprek, net zoals wanneer je via Zoom of Microsoft Teams een presentatie zou geven.

whatsapp groepsgesprekken
Bron: WhatsApp

Tijdens de presentatie kan je nu ook je scherm met audio delen. Dit maakt het mogelijk om samen met je gesprekspartners een video te bekijken.

Tenslotte trekt WhatsApp ook het maximum aantal deelnemers voor groepsgesprekken op voor de desktop-apps. Net zoals mobiel kan je met de Windows- en Mac-versie nu met 32 personen in een groepsgesprek zitten. Voorheen was dit begrensd op 16 deelnemers voor Windows en acht voor Mac.

Alternatief voor Zoom en Microsoft Teams

De update rolt in de komende weken uit naar alle gebruikers. Meta wil met deze toevoegingen aan WhatsApp-groepsgesprekken de applicatie aantrekkelijker maken voor groepen, en dan vooral professionele gebruikers. WhatsApp-groepsgesprekken zijn een populaire feature in de familiale sfeer, maar voor professionele gesprekken grijpen we toch sneller naar Zoom of Microsoft Teams.

lees ook

Acht op tien IT-professionals gebruikt Microsoft Teams

Daar hoopt Meta verandering in te kunnen brengen. Het rolde recent ook een AI-assistent uit voor de zakelijke versie van WhatsApp.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home