Logitech Zone Wireless 2 review: mooi en slim 

De Logitech Zone Wireless 2 is een premium zakelijke headset met talrijke snufjes met een klasse uitstraling. Het hoge prijskaartje moet je er wel bijnemen.  

De Logitech Zone Wireless 2 (359,99 euro incl. btw) is de nieuwkomer in de zakelijke headset-serie van Logitech. De functionaliteiten van deze headset kunnen niet op twee handen geteld worden, wat zich meteen vertaalt in het prijskaartje. Logitech zet enkele troeven in de strijd zoals AI, vier ruisonderdrukkende microfoons en hybride ANC om dit premiummodel tot zijn recht te laten komen. De redactie testte deze Logitech-headset uit en bekijkt of dit premiumtoestel zijn prijs kan waarmaken. 

Comfortabele elegantie in een bescheiden zakje

De Logitech Zone Wireless 2 wordt geleverd met een hoes die niet overeenstemt met het premiumkarakter van de headset. Het is een eenvoudige, niet zo luxueuze, sleeve die weinig bescherming biedt. Het handige opbergzakje langs de binnenkant voor de USB-aansluiting was er gelukkig niet te veel aan. De Zone Wireless 2 is voorzien van een ontvanger met USB-C-aansluiting en een adapter naar USB-A, ideaal voor als je laptop nog niet mee is met zijn tijd. Verder vind je ook nog een laadkabel in de doos. 

Op de afwerking en het design heeft Logitech niet bespaard. De Zone Wireless 2 heeft een luxe-uitstraling en is verkrijgbaar in het grijs. De hoofdband en oorkussens voelen zacht aan en kunnen tot vier centimeter verlengd worden. Verder vind je op de headset enkele knopjes om een gesprek aan te nemen, de headset uit te schakelen en via bluetooth te koppelen, noise-cancelling in te schakelen of de mute-knop te activeren. Dat laatste kan ook door simpelweg de microfoon omhoog te zetten, wat bovendien langs beide kanten kan. 

De Logitech Zone Wireless 2 laat zich ook op gebied van duurzaamheid gelden. De plastic onderdelen van de headset zijn vervaardigd uit 20 procent gerecycleerd plastic en de aluminium onderdelen zijn koolstofarm. Bovendien zijn onderdelen zoals de oorkussens of batterij vervangbaar, zodat je headset langer meegaat.  

Ruisonderdrukking voor twee

De Logitech Zone Wireless 2 maakt gebruik van artificiële intelligentie om de omgevingsgeluiden van jou en je gesprekspartner weg te filteren. In de Logi Tune-app kan je Advanced Call Clarity in- of uitschakelen om de stem van je gesprekspartner te onderscheiden van achtergrondgeluiden.  

Logitech noemt de active noise-cancelling van de Zone Wireless 2 ‘hybride ANC’. Dit vanwege de verschillende opties tot ruisonderdrukking, namelijk ANC high, ANC low, geen ANC of transparantie. De ruisonderdrukking doet over het algemeen zijn werk, al kruipt er hier en daar wat geroezemoes door. Dit wordt vermoedelijk veroorzaakt door het on-ear ontwerp van de headset, waardoor omgevingsgeluiden soms toch binnendringen. 

Aan de hand van onderstaande audiofragmenten kan je de kwaliteit van de microfoon beoordelen en vergelijken met andere modellen van Logitech.  

Logitech Zone Wireless 2

Logitech Zone True Wireless

Logitech Zone Wired Earbuds

Logi Dock

Tunen naar wens

Via de Logi Tune-app kan je de Logitech Zone Wireless 2 volledig personaliseren op basis van jouw behoefte en huidige situatie. Per ruisonderdrukking kan je een reeks functies naar wens instellen. Het is heel fijn om hiermee te experimenteren en tot de ultieme geluidskwaliteit te komen die bij jou past. Bovendien kan je ook zelf kiezen hoe jouw headset ingeregeld is, bijvoorbeeld door mute automatisch te laten inschakelen bij het inklappen van de microfoon, of naar welke ruisonderdrukking er geswitcht wordt bij het drukken op de ANC-knop.  

De headset verbindt zichzelf snel en eenvoudig met je computer of Teams, hoewel die laatste het reguleren van je audio recent heeft vereenvoudigd. Bovendien is de Logitech Wireless 2 compatibel met de meeste platforms, zoals onder andere Microsoft Teams, Zoom en Google Meet.

Lange vergaderingen zijn voor de Logitech Zone Wireless 2 geen probleem. De batterij gaat volgens Logitech tot wel 40 uur mee, al is dat in de praktijk niet helemaal waar. Wanneer de headset actief gebruikt wordt in combinatie met ANC, trekt dat de batterij wat sneller leeg, maar nog steeds niet snel genoeg om de dag niet door te komen. De headset kan tijdens het opladen gewoon gebruikt worden als bedrade headset en heeft zo’n twee uur nodig om volledig op te laden. Optioneel kan er een laadstandaard aangeschaft worden wat handig kan zijn voor op je (thuis)kantoor.  

Logitech Zone Wireless 2

Eindverdict

In vergelijking met andere zakelijke headsets van Logitech, springt de Zone Wireless 2 er qua functionaliteiten (en prijs) met kop en schouders bovenuit. Wie houdt van extra snufjes heeft met de Logitech Zone Wireless 2 het juiste speeltje in handen. De hybride ANC biedt een aangename gesprekservaring, al kan dit mogelijks verbeterd worden door oorschelpen in het design te verwerken, zodat de geluiden van buitenaf nog beter afgeschermd worden.  

.pro’s

  • Talrijke functies via LogiTune
  • Hybride ANC met vier ruisonderdrukkingen
  • zachte en comfortabele headset

.contra’s

  • On-ear design
  • Prijskaartje

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home