Schrijf in de lucht met Logitech MX Ink

Een digitale stylus waarmee je in VR en AR kan werken? De Logitech MX Ink biedt een oplossing om creatiever in virtuele omgevingen te werken.

Mixed reality, een combinatie van virtual reality (VR) en augmented reality (AR), is een medium dat lastig van de grond komt. Met onder andere de Meta Quest-reeks en de Apple Vision Pro blijft het moeilijk om de niche te doorbreken. De Logitech MX Ink stylus voegt alvast een interessante nieuwe interactie voor creatieve professionals.

Herinnert iemand zich nog de hilarisch duur geprijsde Logitech VR Ink Pilot Edition nog? 900 euro voor een VR-stylus was wat te hoog gegrepen. Vijf jaar later is daar de MX Ink aan een veel democratischere prijs (129 dollar). Logitech wil met de pen het gevoel creëren alsof je virtueel een potlood of een penseel vast hebt. Veel intuïtiever dan de klassieke VR-controllers die worden gebundeld met zo’n bril (of bij gebrek aan bij Apple).

Dankzij 6dof-tracking werkt de pen zowel voor 2D- als 3D-creaties in mixed reality. De stylus weegt 29 gram, haptische feedback en een drukgevoelige knop om te schetsen of om modellen te manipuleren.

De Logitech MX Ink heeft een batterijduur van zeven uur en laadt via een USB-C-aansluiting. Je kan de stylus ook met een docking station kopen aan 169 dollar. Een grote mat (MX Mat) met lage frictie, speciaal ontworpen voor de MX Ink, kost 59 dollar.

lees ook

De Metaverse – virtueel failliet of is er nog hoop?

Logitech boort hier een nieuwe markt aan na ervaring op te doen met de peperdure VR Ink Pilot Edition. Die markt wilde concurrent Wacom vijf jaar geleden al veroveren met een specifieke pen in combinatie met de Magic Leap. Door de tegenvallende verkoop werd het project in de koelkast gestopt.

De Logitech MX Ink is beschikbaar in de VS vanaf september. Of de slimme stylus ook onze kant uitkomt, is niet duidelijk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home