Windows 11 werkt aan pop-up om onveilige wachtwoorden te melden

windows 11

In de nieuwste testversie van Windows 11 krijg je een pop-upmelding te zien wanneer je een onveilig wachtwoord kopieert en plakt.

Microsoft test bij Windows Insiders (bètatesters) binnen Canary Channel, het meest experimentele kanaal, een nieuwe veiligheidsfunctie. Windows 11 build 25234 bevat een functie waarbij gebruikers een melding krijgen wanneer ze een onveilig wachtwoord kopiëren en plakken in een wachtwoordveld.

De melding laat weten dat je dit wachtwoord al eerder hebt gebruikt, dat hackers eenvoudig je data kunnen buitmaken wanneer één van die diensten wordt gehackt. Om dat watervaleffect te voorkomen, raadt het aan om voor elke dienst een origineel wachtwoord te gebruiken. Je kan die melding wegklikken en bevestigen dat je het risico snapt, of op de knop Wachtwoord wijzigen klikken.

Wie zo’n melding liever kwijt dan rijk is in Windows 11 en koppig risicovol online diensten blijft bezoeken met een handvol wachtwoorden, kan de melding uitschakelen. Voorlopig moeten gebruikers die melding specifiek nog inschakelen in de bètatest. Die regel kan veranderen wanneer Microsoft de melding naar alle gebruikers uitrolt.

Microsoft experimenteert al langer met zo’n pop-up. Bètatesters krijgen die vandaag al te zien wanneer ze een onveilig wachtwoord typen in een wachtwoordveld. Windows 11 toont die nu ook bij het kopiëren en plakken.

De Canary Channel is een gloednieuw bètatestkanaal van Windows 11 om de allernieuwste functies te testen. Reken ook op een pak meer bugs volgens Microsoft met de focus op ontwikkelaars en enthousiastelingen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home