Update nu naar iOS 15.3 en iPadOS 15.3 om Safari-lek dat je privacygegevens deelde te dichten

safari browser

Apple lost tegelijk iOS 15.3, iPadOS 15.3 en macOS Monterey 12.2 om een cruciale kwetsbaarheid in Safari te dichten die privacygegevens lekt naar hackers.

Tien dagen geleden kwam een kwetsbaarheid aan het licht in Safari waarbij hackers toegang kunnen krijgen tot je browserhistoriek en Google-accountinformatie. Securityspecialist FingerprintJS ontdekte eind november 2021 al een kwetsbaarheid en legde Apple een deadline op om die te dichten, maar de fabrikant mistte de deadline waardoor het lek publiek werd gemaakt.

Elke Safari-browser is kwetsbaar, net als alle andere externe internetbrowsers binnen iOS 15 en iPadOS 15. De kwetsbaarheid geeft malafide hackers de mogelijkheid om data te ontfutselen zoals je Google gebruikersnaam, profielfoto en andere achtergrondinformatie. Die kan gebruikt worden om een profiel van je te maken voor bijvoorbeeld persoonlijke phishingcampagnes.

Later dan verwacht heeft Apple nu eindelijk een patch klaar en stelt onmiddellijk iOS 15.3, iPadOS 15.3 en macOS Monterey 12.2 beschikbaar. Je kan op een compatibel Apple-toestel de update nu downloaden en installeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home