Palo Alto koopt Expanse voor 800 miljoen dollar

Palo Alto Networks neemt Expanse over. Dat bedrijf brengt nieuwe capaciteiten inzake visualisatie van het aanvalsoppervlak naar de beveiligingsspecialist.

Palo Alto Networks koopt Expanse voor 800 miljoen dollar. De beveiligingsspecialist zet zo zijn acquisitieronde verder. Sinds het begin van vorig jaar spendeerde Palo Alto al bijna twee miljard dollar aan verschillende overnames. Het bedrijf wil zo zijn aanbod op verschillende vlakken snel uitbouwen.

Expanse is gespecialiseerd in de visualisatie van het aanvalsoppervlak bij bedrijven. Met de dienst van Expanse krijgen organisaties een beeld van hun infrastructuur door de ogen van een hacker. Zo ontdekken ze hoe hun organisatie er uit ziet voor een externe aanvaller en waar eventueel de pijnpunten zitten.

Verwerking in Cortex Suite

Palo Alto Networks wil de capaciteiten van Expanse verwerken in zijn Cortex Suite. Die biedt bescherming van aanvallen met de hulp van AI. De extra informatie die Expanse voorziet, kan daarbij helpen.

Verder merkt Palo Alto op dat de overname het eigen portfolio voor een stuk zal onderscheiden van de rest van de markt. De integratie van Expanse zorgt er immers voor dat Palo Alto in één keer een beeld van buitenaf van een organisatie kan combineren met een beeld van de binnenkant, waar eventuele problemen meteen aan te pakken zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home