Palo Alto koopt Israëlische beveiligingsexpert Talon Cyber Security

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks is op het overnamepad. Nog geen week na een eerdere acquisitie blijkt dat het bedrijf ook Talon Cyber Security inlijft.

Amerikaanse beveiligingsspecialist Palo Alto Networks krijgt van overnames geen genoeg. Vorige week bleek nog dat Palo Alto Dig security had ingelijfd. Nu voegt het bedrijf Talon Cyber Security aan zijn portfolio toe. De overname zou 625 miljoen dollar waard zijn. Van dat overnamebedrag gaat er een significant deel naar de werknemers van Talon. Die zijn met zo’n 130 en maken samen aanspraak op meer dan 70 miljoen dollar.

Veilige browser

Talon Cyber Security bestaat nog maar sinds 2021. De start-up ontwikkelt een browser gebaseerd op Chromium, maar op maat van enterprise-gebruikers die veilig willen verbinden met cloudapplicaties. De TalonWork-browser heeft verschillende functies aan boord die misbruik moeten voorkomen. Daar horen ook uitgebreide beheersmogelijkheden bij via een gecentraliseerd portaal.

Met de acquisitie haalt Palo Alto Networks een interessante capaciteit in huis. De TalonWorks-browser is een relevant product wanneer het op zichzelf staat, maar past ook heel mooi in een meer allesomvattend beveiligingsverhaal.

Talon Cyber Security is een op-en-top Israëlisch bedrijf. De overname door Palo Alto komt er in een woelige periode, gezien de militaire campagne van Israël in Gaza waarbij het land oproepen van de VN voor een humanitair staakt-het-vuren naast zich neerlegt. Dat houdt Palo Alto Networks niet tegen om zijn belangen in Israël te vergroten, al hoeft dat op zijn beurt niet te verrassen aangezien Palo Alto in 2005 werd opgericht door een andere Israëliër: Zir Nuk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home