NAVO kiest Thales voor het leveren van de eerste defence-cloud oplossing

Thales defence cloud NAVO

De NAVO heeft Thales gekozen om de eerste gecertificeerde defence-cloud oplossing te leveren die in minder dan 24 uur kan worden ingezet in een operationeel gebied. Na een wereldwijde aanbestedingsprocedure is Thales geselecteerd op basis van de knowhow op het gebied van de integratie van defensiesystemen. 

Marc Darmon, Executive Vice-president van  Secure Communication- and Information Systems bij Thales geeft aan trots te zijn op de defence-cloud oplossing. “We zijn de NAVO dankbaar voor het blijvende vertrouwen in onze expertise op het gebied van veilige, interoperabele informatie- en communicatiesystemen”, aldus Darmon. 

Met het contract laat Thales zien de juiste kennis in huis te hebben op het gebied van systeemcertificering en standaardisatie. De defence-cloud oplossing is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de Federated Mission Networking (FMN)-standaard van de NAVO. Deze standaard vormt het raamwerk voor samenwerking tussen commando- en controlenetwerken voor coalitietroepen. Met het contract wordt Nexium Defence Cloud de benchmark oplossing voor inzetbare commandoposten. 

Data worden steeds belangrijker in militaire operaties

Militaire operaties worden steeds meer datagedreven. Daarom is het voor de krijgsmacht cruciaal om toegang te hebben tot data en applicaties. Dankzij de defence-cloud van Thales kan de krijgsmacht data real-time analyseren en delen vanuit het commandocentrum naar het operationeel gebied. Deze digitale transformatie van militaire operaties verkort de beslissingscyclus, zodat troepen operationeel voordeel behalen en behouden. 

In het verleden kon het maanden duren en waren er tientallen gespecialiseerde technici nodig in de buurt van de gevechtszone om de vereiste middelen in te zetten. Met Nexium Defence Cloud kan een klein team van experts binnen een paar uur IT-diensten en applicaties inzetten op locaties duizenden kilometers verderop. 

Dankzij de defence-cloud oplossing van Thales kunnen er heel eenvoudig onderlinge verbindingen worden gelegd tussen ad hoc ingerichte organisaties en commandostructuren. Dat verhoogt de effectiviteit van de missie. Juist in militaire operaties is beveiliging van de cloud essentieel. Om daarvoor te zorgen, hanteert Thales een hoog beveiligingsniveau voor de defence-cloud. 

Nexium Defence Cloud is gebaseerd op een holistische benadering. De oplossing omvat applicatiebeheer, IT, netwerken en beveiliging. De systeemarchitectuur is ontworpen om verschillende niveaus van vertrouwelijkheid mogelijk te maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home