Infrabel werkt samen met Thales in strijd tegen cyberaanvallen 

De Belgische spoorwegnetbeheerder Infrabel versterkt de bescherming van zijn IT-systemen en kritieke infrastructuur met de expertise van Thales.  

Infrabel sluit een strategisch partnerschap met het Franse defensiebedrijf Thales om zich beter te wapenen tegen cyberaanvallen, dat maakten beide bedrijven donderdag bekend via een persbericht. Infrabel wil hiermee zijn IT-systemen en kritieke infrastructuur beter beschermen, om de veiligheid van het personen- en goederenvervoer prioriteit te geven.

Thales zal hiervoor werken met een monitoringcentrum CyberSOC, dat elke verdachte activiteit detecteert. Infrabel schrijft hiervoor een cheque van 20 miljoen euro over voor een vijfjarig contract met Thales.  

CyberSOC

Het contract houdt in dat Thales de spoorwegnetbeheerder voorziet van een zogenaamd Cyber Security Monitoring Center (cyberSOC), dat ingezet wordt om de spoorweginfrastructuur 24 uur per dag te bewaken en verdachte activiteiten meteen te detecteren en melden. 

Daarnaast speelt CyberSOC ook een cruciale rol bij preventie, het implementeren van beveiligingscontroles en het nemen van maatregelen om mogelijke gevolgen in te dammen en getroffen systemen te herstellen in het geval van een aanval. 

Expertise Thales

Deze samenwerking wordt gevoed door de expertise en geavanceerde technologieën van Thales. Het bedrijf zal hiermee proactieve bescherming bieden tegen een breed scala aan bedreigingen, phishing-aanvallen en pogingen tot systeemsabotage. 

lees ook

AI geeft nieuwe dimensie aan cyberaanvallen 

“Het contract met Thales toont het vertrouwen van Infrabel in de Belgische cybersecurityvaardigheden. Het onderstreept onze sterke inzet om de spoorweginfrastructuur te beschermen tegen evoluerende cyberdreigingen. In die zin zal het CyberSOC ons in staat stellen om de veiligheid en prestaties van het spoorvervoer vandaag en in de toekomst te garanderen”, aldus Benoit Gilson, CEO van Infrabel. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home