Qualcomm en Thales lanceren iSIM als vervanging van eSIM

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

Dankzij eSIM hoef je vandaag niet meer een simkaart in je mobiele toestel te stoppen. Binnenkort evolueert de standaard naar iSIM als het van Qualcomm afhangt.

Qualcomm en Thales bevestigen op Mobile World Congress de succesvolle certificering van ’s werelds eerste gebruikersklare geïntegreerde SIM onder de noemer ‘iSIM’. Het proces volgt dezelfde digitale simkaart van eSIM vandaag, maar in plaats van een aparte chip zit een iSIM rechtstreeks in de hoofdchip van de smartphone.

Beide bedrijven laten niet in hun kaarten kijken welke toestellen met de primeur gaan lopen, maar Qualcomm laat wel weten dat de nieuwste Snapdragon 8 Gen 2 compatibel is met de technologie.

Belangrijk nieuws voor telecomproviders is dat iSIM dezelfde standaard van provisionering gebruikt om op afstand simkaarten te activeren. Een update van de huidige systemen is niet nodig om iSIM-gebaseerde toestellen te ondersteunen.

De kans lijkt ons klein dat door de integratie van iSIM in de hoofdchip smartphones plots goedkoper zullen maken. Waar we wel in geloven is dat fabrikanten nu potentieel sneller iSIM zullen omarmen omdat de extra chip niet langer nodig is.

Door de technologie te debuteren in de duurste chip uit de stal van Qualcomm zullen we daar dit jaar nog niet de vruchten van plukken. De kans bestaat er echter in dat de technologie de komende jaren zijn weg vindt richting budgetvriendelijkere chips zodat uiteindelijk ook low-end toestellen eSIM ondersteunen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home