Niet killer robots, maar infrastructuur wint oorlogen in de toekomst

leger datacenter

Moderne oorlogvoering wordt niet gewonnen door de meest dodelijke killer robot of het gevaarlijkste algoritme. De winnaar is diegene met de beste infrastructuur om nieuwe technologieën te ondersteunen en snel toe te passen op het slagveld. Dat beweren Amerikaanse militaire deskundigen. 

Volgens Colonel Brad Boyd, hoofd van Joint Warfighting Operations bij het Joint Artificial Intelligence Center (JAIC) van het Department of Defense, draait het bij oorlogsvoering niet om de spannende technologie. In plaats daarvan gaat het om het verzamelen, organiseren en naadloos verplaatsen door software pipelines om nieuwe systemen te verbeteren en oude modellen te verbeteren. 

“We werken het hardst aan infrastructuur. Dat is waar het gevecht over 20 jaar wordt gewonnen”, zei Boyd in een interview met The Register. “Het gaat niet om wie het mooiste algoritme heeft, dat zal over 20 jaar verouderd zijn. Het gaat erom wie er de beste infrastructuur heeft die over 50 jaar nog steeds werkt.”

Cloudplatform voor het trainen van AI

Vorige maand gaf het JAIC een contract ter waarde van 106 miljoen dollar uit aan Deloitte Consulting om een aangepast cloud platform voor het Pentagon te maken, namelijk de Joint Common Foundation. Dit platform wordt ontwikkeld om te kunnen integreren met andere omgevingen, zoals project JEDI

Het JCF wordt een gecentraliseerde hub om gelabelde datasets te bewaren. Het bevat verschillende tools om developers te helpen producten te bouwen en evalueren voor het leger. “Het zal helpen om AI in te voeren in de hele afdeling”, zegt Nand Mulchandani, Acting Director bij JAIC. 

Door alle datasets samen te voegen in een gemakkelijk te gebruiken repository kunnen developers experimenteren met nieuwe algoritmes en ze beoordelen zonder al te veel gedoe. “AI heeft een onverzadigbare honger naar data. Een AI-algoritme is nooit klaar. Het wordt constant geüpdatet en getest”, legt Mulchandani uit. 

Niet alleen het trainen, maar ook het toepassen van een algoritme is lastig. “Je kunt niet zomaar een algoritme en één deel van de wereld toepassen en verwachten dat het ook werkt in een ander werelddeel”, legt Mulchandani uit. Je moet modellen voeden met data uit een specifieke regio om te zorgen dat het algoritme ook daar van toepassing is.

Tip: Microsoft krijgt na review alsnog JEDI-contract van 10 miljard dollar

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home