Thales en Google Cloud ontwikkelen samen SOC-platform 

Thales

Thales en Google Cloud hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de implementatie van een wereldwijd SOC-platform, dat gebruikmaakt van AI en actuele bedreigingsinformatie. 

Het Franse defensiebedrijf Thales slaat de handen in elkaar met Google Cloud voor de ontwikkeling van een wereldwijd security operations center (SOC)-platform. Hiermee krijgen klanten van Thales toegang tot geavanceerde mogelijkheden voor bedreigingsdectectie en incidentrespons. Het platform maakt gebruik van AI en actuele bedreigingsinformatie en is momenteel operationeel in Frankrijk. Later dit jaar zal het ook beschikbaar zijn voor internationale organisaties.  

Wereldwijd SOC-platform

Het nieuwe SOC-platform combineert de expertise van Thales op gebied van detectie en incidentrespons met de SecOps-mogelijkheden van Google Cloud waaronder Google Security Operations, VirusTotal en Mandiant Threat Intelligence. Het resultaat van deze samenwerking is een wereldwijd integraal SOC-platform dat klanten van Thales geavanceerde mogelijkheden biedt. Het platform omvat:  

  • Compromisloos toezicht op systemen: Een open platform dat de reikwijdte van monitoring uitbreidt door kostenefficiënte gegevensverwerking met de snelheid en schaalomvang van Google Cloud.  
  • Accurate en betrouwbare detectie van cyberaanvallen: Geavanceerde data-analyse, ondersteund door de threat intelligence-diensten van Thales en Google.  
  • Snelle en efficiënte incidentrespons: AI-gebaseerde snelle impactbepaling en verkorte incidentresponstijd om bedrijfscontinuïteit te waarborgen.  
  • Voortdurende bewaking: 24/7 monitoring van IT-systemen en operationele technologie voor directe detectie van beveiligingsincidenten. 

Belangrijke stap

Pierre-Yves Jolivet, vice president Cyber Digital Solutions bij Thales, benadrukt het belang van de samenwerking: “We zijn verheugd over deze samenwerking met Google Cloud. Met de nieuwste beveiligingstechnologie en threat intelligence-mogelijkheden bieden we organisaties toegang tot een van de meest geavanceerde SOC-diensten.” 

lees ook

Infrabel werkt samen met Thales in strijd tegen cyberaanvallen 

Sunil Potti, vice president Cloud Security bij Google Cloud, voegt hieraan toe: “Onze uitgebreide samenwerking met Thales benadrukt de relevantie van onze cloudbeveiligingsoplossingen. Door onze SecOps-technologie en mogelijkheden voor bedreigingsanalyse te combineren en aan te vullen met generatieve AI, helpen we organisaties wereldwijd om cyberbedreigingen effectiever te detecteren, analyseren en neutraliseren.”  

Deze samenwerking markeert een belangrijke stap in de cyberbeveiligingsstrategieën van beide bedrijven en biedt organisaties wereldwijd verbeterde middelen om hun informatiesystemen te beschermen tegen steeds geavanceerdere cyberbedreigingen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home