Frans defensiebedrijf versterkt positie in cybersecurity

Thales

Het Franse defensiebedrijf Thales heeft het Amerikaanse Imperva overgenomen, een specialist op gebied van cybersecurity.

Imperva, een Amerikaans bedrijf dat is gespecialiseerd in cybersecurity, is sinds gisteren onderdeel van het Franse defensiebedrijf Thales. Dat kocht Imperva over van Thoma Bravo, een Amerikaanse investeerder die zich vooral focust op elektronica en software. De deal was 3,6 miljard dollar waard.

Wie

Thales is een Frans bedrijf met een geschiedenis die teruggaat tot in de 19e eeuw. Het is actief in de luchtvaart, (informatie)technologie, zoals de iSIM-kaart en vooral, defensie. Intussen kijkt Thales zelfs verder, de ruimte in. De groep van ongeveer 80.000 werknemers is voor een kwart in handen van de Franse overheid.

Het Amerikaanse Imperva ontstond begin deze eeuw en richt zich vooral op cybersecurity. Het bedrijf ontwikkelt zelf software, maar biedt ook een aantal diensten aan. Daarvoor heeft Imperva 1.400 werknemers in dienst.

lees ook

NAVO kiest Thales voor het leveren van de eerste defence-cloud oplossing

Voordelen van de deal

Met deze overname versterkt Thales zijn diensten aanzienlijk op vlak cybersecurity. CEO Patrice Caine bevestigt de ambities om van het Franse bedrijf een globale speler op de veiligheidsmarkt te maken.

Imperva combineert de beveiliging van alle stages van softwareontwikkeling, API’s en data met edge-security. Het bedrijf ontwikkelt firewalls en bescherming tegen DDoS-aanvallen en heeft met Advanced Bot Protection een systeem dat zich specifiek richt op botverkeer.

Bovendien werkt Imperva ter plaatse of via de cloud. Het bedrijf doet ook aan risicomonitoring, real time en via AI en detecteert mogelijke inbraken in databases. Dat een derde van de Fortune 100-bedrijven gebruik maakt van die diensten, zal voor Thales ongetwijfeld ook een pluspunt zijn geweest.

Thales was al actief op gebied van cybersecurity en zal de middelen van Imperva samen inzetten met de eigen systemen in hun globaal aanbod op gebied van veiligheid. Daarin zitten al het CipherTrust Data Security Platform, de service SafeNet Trusted Access Identity & Access Management en een breed gamma aan cloudbeveiliging.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home