Na Microsoft Defender zorgt ook Avira voor vertraging op Windows

De nieuwste update van de antivirussoftware Avira zou volgens meerdere online-rapporten Windows bevriezen tijdens het opstarten. Recent scoorde Avira nog hoog in de ranglijst van best presterende malwarebescherming.

Nog maar enkele dagen geleden werd bekendgemaakt dat Microsoft Defender, het antivirussysteem in Windows, Microsoft vertraagt. Nu dient het volgende probleem zich aan met een antivirusoplossing van derden, namelijk Avira. Hoewel Avira in de recentste ranglijst nog tot de best presterende malwarebescherming behoorde, komt er in meerdere online-rapporten naar boven dat een recente Avira-update het hele systeem bevriest.  

Avira bevriest Windows

Het probleem kwam dit weekend pas aan het licht. Verschillende online-rapporten tonen aan dat de recente Avira-update tot een bevriezing van het hele systeem leidt. Dit voorval lijkt op Windows 10 en Windows 11 te gebeuren. Hoewel het systeem meteen reageert bij het opstarten en openen van Windows, loopt het mis en reageert het niet meer zodra de Avira-applicatie wordt geladen. Veel gebruikers konden het probleem oplossen door Avira te verwijderen.

lees ook

Microsoft Defender vertraagt Windows

Je hoeft je geen zorgen te maken over de bescherming tegen malware. Microsoft Defender neemt het over wanneer Windows merkt dat er geen antivirusprogramma is ingeschakeld. Defender is in veel gevallen trouwens ruim voldoende. En wie nog steeds problemen ondervindt met Microsoft Defender: het eenvoudig herinstalleren van deze software zou de oplossing hiervoor zijn.

Hoog in ranglijst beste malwarebescherming

Veel gebruikers konden het probleem oplossen door Avira te verwijderen, waarop uitgemaakt werd dat het ook te maken heeft met deze antivirussoftware. Het bedrijf zelf heeft nog geen oorzaak kunnen vinden, mede doordat het probleem zich pas dit weekend aandiende.

Avira kwam recent nog met een goed rapport thuis. Enkele dagen geleden werden testresultaten gedeeld door AV-Comparitives, die op regelmatige basis antivirussuites voor Windows onder de loep nemen. Hieruit kwam Avira als één van de beste uit de klas naar voren. Voor wie dus meteen wil overschakelen naar een andere antivirussoftware, kan deze resultaten in zijn overweging opnemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home