iOS 15 wordt opgedrongen nu Apple stopt met de uitrol van updates naar iOS 14

iOS 15

De vermoedens waren er al, maar nu heeft ook Apple officieel bevestigd geen beveiligingsupdates meer uit te rollen voor iOS 14. De opvolger, iOS 15, wordt daarmee naar iPhone-toestellen uitgerold die nog op iOS 14 draaiden.

Apple wil graag iedereen aan boord krijgen bij het installeren van het nieuwste besturingssysteem en gooit daarvoor drastische maatregelen in de strijd. Vorige week merkten MacRumors en 9to5Mac, websites die iedereen op de hoogte houden van Apple-nieuws, dat beveiligingsupdates voor iOS 14 niet langer te installeren waren. Apple deelt nu zelf mee dat het geen beveiligingsupdates meer uitrolt naar iOS 14.

In de verklaring wijst Apple erop dat bij het uitbrengen van iOS 15 op de supportpagina altijd stond aangegeven dat  iOS 14 slechts tijdelijk beveiligingsupdates zou ontvangen. Tot welke datum tijdelijk dan precies is, komt nu aan het licht.

iOS 15 maakt komaf met iOS 14

Waarom deze beslissing werd genomen, verduidelijkt Apple dan weer niet. Wellicht wil Apple iedereen op iOS 15 krijgen. Uit cijfers bleek onlangs dat van de gebruikers die iOS 15 kunnen draaien, 72 procent het nieuwe besturingssysteem installeerde. Heel wat Apple-toestellen ontvangen dan ook ondersteuning voor het nieuwe besturingssysteem, ook oudere versies van de iPhone.   

De opvolger van iOS 14 is sinds september 2021 te installeren. Oorspronkelijk zullen niet alle Apple-gebruikers meteen iOS 15 hebben omarmd, aangezien nog heel wat beloofde functies op zich lieten wachten. Ondertussen is Apple de beloftes nagekomen en nu ook iOS 14 geen beveiligingsupdates meer krijgt, is het belangrijk snel iOS 15 uit te proberen.

Toestellen die ouder zijn, konden iOS 14 niet allemaal draaien. Daar worden besturingssystemen iOS 12 en 13 ook nog gewoon verder voor ondersteund.

lees ook

Hoe installeer je de ingebouwde 2FA Code Generator van iOS 15?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home