Intel en Nvidia werken samen voor hardwarematige beveiliging AI-workloads

ai code

Intel en Nvidia gaan samen in zee voor een meer uniforme beveiliging van data over CPU en GPU heen. Dat moet de implementatie van vertrouwelijke workloads vereenvoudigen.

Intel en Nvidia gaan samenwerken voor de implementatie van vertrouwelijke workloads op CPU en GPU. Gevoelige code die aan de slag gaat met geheime data kan gedraaid worden in hardware-enclaves. Zo’n enclave moet geverifieerd worden en dat gebeurt via attestatie. Dat proces zorgt voor cryptografisch bewijs voor de authenticiteit van een hardware-enclave.

Project Amber

Momenteel hebben Intel en Nvidia nog hun eigen onafhankelijke oplossingen. Met de samenwerking moeten de omgevingen beter geïntegreerd worden en komt er een eengemaakt attestatie-proces. De lijm tussen de twee wordt Project Amber. Dat is cloudgebaseerde vertrouwelijkheidsdienst waaraan Intel sleutelt.

Meer eenvoud voor vertrouwelijk rekenwerk is relevant voor AI, aangezien AI-workloads vaak gebruik maken van gevoelige data. Door die vertrouwelijk te verwerken, opent de deur voor het gebruik van AI in meer veeleisende beveiligde omgevingen.

De samenwerking is belangrijk voor Intel, dat zo een extra argument heeft voor het gebruik van zijn nieuwste Xeon Scalable-chips in configuraties met Nvidia H100-chips. De Intel Xeon Scalable-processors zijn immers minder interessant dan de recentste Epyc-chips van AMD.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home