Elke Google One-formule heeft voortaan onbeperkte VPN-toegang

Google One

Iedereen met een Google One-abonnement kan nu gebruik maken van VPN-toegang. Een duurdere formule is niet langer nodig.

Zelfstandigen of particulieren die gebruik maken van Google One om extra opslagruimte in de cloud te hebben, kunnen voortaan ook genieten van onbeperkte VPN-toegang. Voordien moest je minimaal voor de 2 TB-optie kiezen die 9,99 euro per maand kost. Wie nu de basisvariant (100 GB) heeft aan 1,99 euro per maand, geniet ook van de complementaire VPN-functie. Beide prijzen zijn inclusief btw.

De VPN kan je enkel activeren wanneer je in deze 22 landen bent. België en Nederland staan in de lijst, Luxemburg niet. Wie de functie daar wil activeren, krijgt een melding te zien dat het niet mogelijk is.

Je kan de VPN mobiel gebruiken op Android en iOS, maar ook op Mac en pc. In tegenstelling tot andere betalende VPN-diensten kan je hier niet kiezen naar welk land je een virtuele tunnel opzet. De VPN focust op een verhoogde veiligheid van gebruikers, en niet het omzeilen van nationale grenzen om geografisch specifieke content te zien.

Google prijst de VPN aan als een veilige, private connectie wanneer je werkt op een publieke wifipunten zoals cafés of luchthavens. Omdat de focus daarop ligt, kan je niet de eindbestemming kiezen van je VPN.

Een Google One-abonnement kan je delen met maximaal vijf leden. De VPN-toegang is beschikbaar voor elk van die leden. De functie wordt op dit ogenblik wereldwijd uitgerold. Het kan uiterlijk tot twee weken duren voordat de functie op jouw toestellen beschikbaar is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home