Gevoelige informatie Orange-klanten te koop

Orange

Hackers bieden gevoelige data van klanten bij operator Orange te koop aan. De informatie wordt aangeboden via Telegram.

Hackersgroep Ragnar Locker biedt op zijn Telegram-kanaal een datasample aan van gevoelige informatie over klanten van operator Orange. Dat meldt Data News, die de gedeelde gegevens kon inkijken.

Inbraak bij de politie

Voorlopig wijst het er volgens Data News op dat dit een onderdeel is van de hack die vorig jaar de politiezone van Zwijndrecht trof. Via malware werden toen Linux- en Windows-systemen gecompromitteerd en gevoelige data gestolen. De groep claimt dat ze 46 GB aan data bezit, die door verschillende operatoren in het kader van onderzoeken is doorgegeven aan de politie. Sommige gegevens kunnen alleen worden vrijgegeven met een gerechtelijk bevel, vandaar het vermoeden dat het hier om dezelfde hack gaat.

De aangeboden gegevens bevatten:

  • Complete adresinformatie
  • Telefoonnummer
  • Het International Mobile Equipment Identity-nummer (IMEI) van hun toestel
  • Het International Mobile Subscriber Identity-nummer  (IMSI) van de simkaart
  • Locatiegegevens van oproepen

lees ook

Orange lanceert derde generatie Livebox-modem met 1 Gbps-internet

Zoals eerder vermeld gaat het om data van bij  verschillende operatoren, maar technologiefederatie Agoria benadrukt in een reactie dat de hack wel degelijk plaatsvond bij de politiezone Zwijndrecht en niet bij één van de bedrijven in kwestie. De federatie bevestigt dat de operatoren steeds correct en veilig hebben gehandeld en dat niets wijst op een lek bij één van hen. Daarom dat de operatoren nu zelf zouden kijken of ze juridische stappen kunnen nemen. Agoria waarschuwde begin dit jaar voor een tekort aan cybersecurityexperts naar aanleiding van de reeks incidenten waarvan deze hack ook een onderdeel was.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home