Extreme Networks voegt laagje zero trust toe

extreme networks zero trust

Extreme Networks beveiligt zijn ExtremeCloud-netwerk vanaf nu met zero trust. Dat moet een veilige toegang tot netwerken, applicaties en apparaten garanderen, ongeacht van waaruit gebruikers toegang willen.

Extreme Networks kondigt de lancering van ExtremeCloud Universal ZTNA aan met een persbericht. Zoals dat hoort in de beveiligingsindustrie, steekt Extreme Networks daarin lustig de loftrompet over zichzelf. Boute (maar ook betwistbare) uitspraken dat de zero trust-oplossing een ‘nieuwe norm is voor veilige netwerktoegang’ worden niet geschuwd.

Één voor allen

Concreet moet Extreme Cloud Universal ZTNA drie voordelen bieden, waarbij het woordje ‘universeel’ al veel van de intenties van Extreme Networks prijsgeeft. De netwerkleverancier wil komaf maken met puntoplossingen voor netwerkbeveiliging. In plaats van aan elk toegangspunt een individuele poortwachter te plaatsen, kan met Universal ZTNA een consistent zero trust-beleid over het hele netwerk en alle aangesloten applicaties heen worden opgezet. Dat leidt tot eenvoudiger beheer, snellere implementatie en hogere kostenefficiëntie.

lees ook

‘Bijna twee op drie heeft vandaag al een zero trust-beveiligingsmodel’

Allen voor één

CTO Nabil Bukhari noemt de nieuwe oplossing ‘het resultaat van diversie initiatieven’ binnen Extreme. ‘In de huidige veranderende tijd van toenemende cyberdreigingen, minder IT-middelen en netwerken die meerdere omgevingen bestrijken, is een veilige basis als startpunt voor alle andere technologie een vereiste voor ononderbroken bedrijfsactiviteiten. Universal ZTNA geeft klanten een basis voor anywhere security, zodat alle gebruikers veilig toegang hebben tot elke applicatie vanaf elk apparaat en op elke locatie”, aldus Bukhari.

Extreme Networks zal Universal ZTNA vanaf begin 2024 aanbieden in abonnementsvorm. De abonnementskost wordt bepaald op basis van het aantal gebruikers in het netwerk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home