Extreme Networks lanceert toegangspunt en switches op maat van Wifi 7

Extreme Networks springt op de Wifi 7-kar met de introductie van een toegangspunt en een complementaire switch.

Extreme Networks lanceert twee toestellen op maat van de nieuwe Wifi 7-standaard. Eerst en vooral is er het Universal Access Point AP5020. Dat is een nieuw toegangspunt dat conform met Wifi 7 de 6 GHz-frequentieband ondersteunt, naast de klassieke 5 GHz- en 2,4 GHz-banden. Het toestel is ontwikkeld voor drukbezochte sites zoals scholen, ziekenhuizen en stadiums. Het toegangspunt is compatibel met 802.3bt PoE.

Switches

Bij het toegangspunt horen nieuwe switches: de 4000-reeks. Er verschijnen twee families in het portfolio:

  • De 4120-reeks van switches heeft 24 of 28 poorten met 1 en 2,5 GBe, 90 watt PoE over alle poorten en vier 10/25 GbE uplinks. Er zijn ook twee 100 Gb uplink/stack-poorten.
  • De 4220-reeks bestaat in varianten met acht, twaalf, 24 en 48 poorten, met 1, 2,5 en 5 GbE. Ook deze switch ondersteunt 90 watt PoE.

lees ook

Wifi 7 in de startblokken: komt het snelle draadloze internet in 2024 al tot bij jou?

Extreme Networks ziet de switches als handige onderdelen in de uitrol van Wifi 7. Zowel de switches als het toegangspunt gebruiken het ExtremeCloudIQ-beheerplatform. Daarmee kunnen beheerders sneller problemen identificeren. Verder kan je de switches snel uitrollen via het cloudplatform.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home