Google vereenvoudigt Zero Trust-implementatie in ChromeOS voor bedrijven 

google chrome

Google introduceert enkele nieuwe beveiligingsfuncties in ChromeOS waarmee bedrijven eenvoudiger Zero Trust-beveiliging kunnen implementeren.  

Google kondigde in een blog zijn nieuwe beveiligingsfuncties voor ChromeOS aan die het voor bedrijven makkelijker maakt om Zero Trust-beveiligingsinfrastuctuur te implementeren. Deze beveiliging biedt bescherming tegen geavanceerde aanvallen, maar is niet eenvoudig te implementeren. De nieuwe functies vereenvoudigen dit proces en bevatten onder meer veilig lokaal gegevensherstel, integratie met Okta, endpoint-beveiliging, preventie vna gegevensverlies, BeyondCorp Enterprise en een app voor statistieken.  

Nieuwe beveiligingsfuncties

ChromeOS is in de standaardconfiguratie het veiligste desktopcomputerplatform, volgens een rapport van Atredis Partners. Met de introductie van zijn nieuwe beveiligingsfuncties voor ChromeOS,  is het voor organisaties eenvoudiger om Zero Trust te implementeren.

Google ChromeOS

De nieuwe beveiligingsfucties omvatten:  

  • Veilig lokaal gegevensherstel: Gebruikers dienen toegang te hebben tot hun account en apparaat om lokale gegevens te herstellen. Elke herstelpoging op een privacybeschermende manier wordt geregistreerd om zo ongeautoriseerde toegangspogingen snel worden gedetecteerd. 
  • Diepgaande integratie met Okta: ChromeOS biedt vanaf nu een diepgaande integratie met identiteitsprovider Okta aan. Beheerders kunnen hiermee apparaatverzekeringsbeleid in okta instellen en geautoriseerde gebruikers toegang geven tot applicaties. 
  • Endpoint-beveiliging is in elke laag van het besturingssysteem ingebouwd en omvat functies zoals geverifieerd opstarten, alleen-lezen besturingssysteem en automatische updates om proactieve bescherming te garanderen.  
  • Preventie van gegevensverlies (DLP): ChromeOS breidt de DLP-mogelijkheden voor gebruikers, gegevensbronnen en bestemmingen uit waarbij DLP voor bestanden toegevoegd wordt. 
  • BeyondCorp Enterprise: Deze Zero Trust-oplossing van Google Cloud geeft organisaties veilige toegang tot apps en services. Dit is nu uitgebreid om lokale bestanden in ChromeOS te beschermen. 
  • Splunk-app voor ChromeOS: Hierin krijg je inzicht in het apparaatgebruik en potentiële dreigingen. Dit geeft beveiligingsteams een duidelijk overzicht van de detectie, analyse en het proactieve risicobeheer van bedreigingen.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home