Palo Alto introduceert zero trust mét AI

Palo Alto Networks

Palo Alto’s Strata Cloud Mananger zet artificiële intelligentie aan het werk om een efficiënter zero trust-beleid door te voeren.

Zero trust is een hippe term in de cybersecuritywereld. Het gros van bedrijven zegt wel een zero trust-beveiligingsstrategie te hanteren, maar in de uitvoering loopt het toch vaak niet op wieltjes. Onvoldoende bruikbare inzichten en gebrek aan integratie tussen beveiligingstool leidt tot gaten in zero trust-beveiliging, concludeert Palo Alto. De beveiligingsexpert komt gelukkig ook met de oplossing: Strata Cloud Manager.

Zero trust, maar wel vertrouwen in AI

Dit nieuwe beveiligingsplatform voegt artificiële intelligentie toe aan je zero trust-beleid. Palo Alto claimt de eerste in de markt te zijn die dat doet. Achter Strata Cloud Manager zitten meer dan vierduizend machine learning-modellen om preventieve analyses uit te voeren en proactief in te grijpen.

De artificiële intelligentie analyseert potentiële capaciteitsknelpunten, netwerkbeleidsregels en -configuraties om de gezondheid van je netwerk tot zeven dagen vooruit te voorspellen. Die analyses helpen je beveiligingsteams om proactief te kunnen reageren op verstoringen op het netwerk. Palo Alto garandeert een continue uptime van je netwerk met Stata Cloud Manager, een straffe belofte.

AI en firewalls

Het blijft niet bij Strata Cloud Manager wat nieuwe AI-functionaliteiten binnen Palo Alto betreft. De beveiligingsleverancier introduceert eveneens Advanced Wildfire voor zijn cloud-gebaseerde detectietools. Deze tool moet brandjes aan het begin van je netwerk blussen voor het vuur zich kan verspreiden.

Advanced URL Filtering houdt 88 procent van malafide URL’s tegen en doet dat tot 48 uur sneller dan de concurrentie, dixit Palo Alto, terwijl Advanced Threat Prevention 97 procent van ‘commando en controle’-aanvallen kan afweren. Tot slot voegt Palo Alto ook drie nieuwe firewalls toe aan zijn portfolio: PA-7500, PA-415-5G en PA-450R om precies te zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home