Europese organisaties evalueren security op basis van groeiend afstandswerk

sase sdwan netwerk security

Het internet wordt steeds meer het nieuwe bedrijfsnetwerk. Dat blijkt uit het State of Digital Transformation-rapport dat Zscaler deze week uitbracht. Volgens het rapport draait twee derde (66%) van de Europese organisaties zijn applicaties in de cloud. Bijna de helft (48%) van de Europese organisaties verwacht dat het aantal mensen dat op afstand werkt volgend jaar met 25% tot 50% toeneemt. Tegelijkertijd geeft slechts een derde (33%) van de beslissingsnemers aan een veilige remote access infrastructuur te hebben.

Vorig jaar stond security met stip bovenaan de lijst van transformatie-obstakels. Wat dat betreft is er weinig veranderd. De eerste positie is dit jaar nog sterker: 42% van de respondenten in Europa rapporteert beveiligingsgerelateerde uitdagingen. Iets meer dan een derde (34%) van de ondervraagde Europese organisaties evalueert nieuwe security oplossingen op basis van de vereisten van hun groeiende remote workforce. 

Een andere bevinding die uit het State of Digital Transformation-rapport blijkt, is dat de verplaatsing naar de cloud vooral een verplaatsing naar de multi-cloud betekende. Gemiddeld de helft (49%) van de respondenten geeft aan te opereren in een multi-cloud set-up van twee cloud-serviceproviders. Een derde werkt zelfs met drie verschillende providers. Slechts 13% houdt het momenteel bij slechts één cloud-provider. 

Plannen om SASE in te voeren

Wanneer er gevraagd wordt naar hun kennis en plannen omtrent secure access service edge (SASE) geeft 55% aan dat zij plannen hebben deze aanpak in te voeren. Ruim een derde (36%) hiervan wil alle entiteiten tegelijk overzetten. Een andere 19% wil afzonderlijke entiteiten (zoals kantoren en mobiele entiteiten) in de loop van de tijd overzetten. 

Het SASE-framework biedt meerdere voordelen voor organisaties. Uit het rapport van Zscaler komt echter duidelijk naar voren dat voornamelijk zorgen omtrent security de overstap naar SASE stimuleren. De meest genoemde en meest aantrekkelijke voordelen die respondenten benoemden, zijn het verminderd risico van security-dreigingen en dataverlies over gedistribueerde data (50%), verbeterd inzicht in het netwerk en controle over alle gebruikers en cloud-platforms (39%) en verminderde complexiteit en een grotere flexibiliteit van de infrastructuur (36%).

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home