Netskope stopt SD-WAN in SASE-platform met extra AI-sausje

Netskope

Netskope Endpoint SD-WAN is een dienst dat bovenop het huidige SASE-platform wordt aangeboden.

Als specialist voor alles Secure Access Service Edge (SASE) biedt Netskope nu ook SD-WAN toe aan zijn platform. Vandaag wordt de testversie voor iedereen beschikbaar gesteld, algemene beschikbaarheid staat voor later dit jaar gepland.

Met de integratie van SD-WAN wil Netskope Security Service Edge-capaciteiten convergeren. Het doel is om organisaties vereenvoudigde connectiviteit te bieden rond meerdere gedistribueerde clients en edge-toestellen, zonder dat de prestaties worden beïnvloed.

Netskope kijkt met SD-WAN binnen zijn SASE-platform vooral naar organisaties met legacy-netwerkarchitectuur. Die zijn vaak niet voorzien om moderne applicaties te draaien, met als gevolg meer veiligheidsrisico’s en een slechte gebruikerservaring.

lees ook

Wat is SD-WAN en welke problemen lost het op?

Via Endpoint SD-WAN kunnen gebruikers hun mobiel toestel vanaf overal gebruiken en toch prestaties verwachten alsof ze op kantoor zijn. Een van de belangrijkste redenen daarvoor is de integratie van AI volgens Netskope. Die vereenvoudigt applicatie- en toestelbeheer met geautomatiseerde inzichten. Het levert ook verbeterde prestaties voor stem-, video- en data-applicaties door de juiste prioriteiten in te stellen.

Tot slot wordt de veiligheid geoptimaliseerd via een uniforme architectuur dit context-gevoelig zero trust-regels toepast over het hele netwerk. Zo kan elke gebruiker op afstand eenvoudig en veilig verbinding maken binnen een applicatie-omgeving.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home