Fortinet breidt SASE-aanbod aan met meer cloudlocaties en nieuwe hardware

fortinet

Fortinet breidt zijn SASE-aanbod uit. De beveiligingsspecialist lanceert een nieuw toestel om externe locaties te ondersteunen, sleutelt aan zijn financieel consumptiemodel en bouwt breidt het aantal cloudlocaties uit.

Fortinet pakt verbreedt zijn Universal SASE-aanbod. FortiSASE zorgt ervoor dat iedereen van overal veilig kan verbinden met IT-assets, zowel lokaal als in de cloud. Fortinet ziet zichzelf als uniek aanspreekpunt voor alles wat met beveiliging te maken heeft, inclusief Secure Access Service Edge. Dat is maar logisch volgens de beveiligingsspecialist, die via zijn FortiOS-software firewall, SD WAN, secure web gateway, versleuteling, CASB, zero trust en meer samen lijmt.

Drie nieuwigheden

Dat is dus FortiSASE, maar wat is er nieuw? Fortinet wijst naar drie zaken:

  • 100 wereldwijde locaties: FortiSASE is gebouwd op een schaalbaar cloudnetwerk, waarin dezelfde SASE-stack zit als in FortiGate-toestellen. De fabrikant biedt die functionaliteit via zijn regionale FortiSASE-cloudlocaties, waarvan er wereldwijd intussen honderd beschikbaar zijn.
  • FortiGate 120G: dit toestel neemt on-premises een groot deel van het SASE-werk voor z’n rekening en doet dat aan een gezwind tempo, dankzij de SP-ASIC. Dat is een chip op maat van beveiligingsworkloads die onder andere bovengemiddeld snel versleutelde SSD-pakketjes kan inspecteren.
  • FortiFlex voor FortiSASE: Fortinet breidt FortiFlex uit. FortiFlex is een consumptiemodel waarbij je de SASE-stack betaalt in een abonnementsformule. Het aanbod omvat zowel componenten on-premises als in de cloud.

lees ook

Wat is SASE en is het beter dan SD-WAN?

Fortinet ziet z’n aanbod als uniek in de sector omdat het meer is dan SASE alleen. Het bedrijf voorziet hard- en software in de cloud en on-premises, allemaal binnen één platform. Dat zorgt ervoor dat trafiek op de optimale manier beveiligd is, en er geen verkeer nodeloos wordt omgeleid. Organisaties kunnen kantoren verbinden via de FortiGate SD-WAN-toestellen, de FortiExtender en FortiSwitch bieden gelijkaardige functionaliteit voor kleine edge-locaties, en de hybride werker kan met het SASE-systeem verbinden via een cliënt op de computer.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home