ESET lanceert native ARM-versie van zijn securitysuite voor macOS

ESET Cyber security

Wie ESET Cyber Security gebruikt als antivirusoplossing op zijn of haar Mac met Apple-chip, kan met de nieuwste update genieten van native ondersteuning.

De nieuwste update van ESET Cyber Security voor macOS biedt eindelijk native ondersteuning voor de Apple M1 en M2 ARM-chips. Vanaf versie 7.3 hoeft ESET niet langer gebruik te maken van Rosetta 2, de emulator die alle x86-software ARM-compatibel maakt.

Het resultaat is een programma dat efficiënter draait. Volgens ESET biedt de ARM-versie van de securitysuite meer stabiliteit en betere prestaties terwijl het scannen sneller en efficiënter verloopt.

De nieuwe architectuur van het product is gebaseerd op microservices. Elk onderdeel van de software start binnen macOS enkel wanneer nodig en werkt gedurende de toegewezen tijd. Daarna wordt het automatisch uitgeschakeld, zodat op de energie van het toestel bespaard wordt.

lees ook

ESET focust nu ook op grote bedrijven met nieuw opgerichte divisie

Ook de grafische gebruikersinterface (GUI) ging op de schop. Het ondersteunt de donkere modus in HiDPI, die de energiebronnen van het toestel spaart. Een meer geavanceerde configuratie zal later dit jaar beschikbaar zijn volgens ESET.

Updaten kan vanaf nu en wordt aangeraden voor elke macOS-gebruiker, ook diegenen die nog een systeem hebben met een Intel-chip. Zij blijven nog de traditionele x86-variant ontvangen, inclusief alle security-updates die van toepassing zijn.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home