ChatGPT-app nu ook beschikbaar op macOS 

OpenAI lanceert de ChatGPT-app voor alle Apple-gebruikers op macOS. De app downloaden kan vanaf nu via de website van OpenAI. 

Plus-abonnees konden recent al proeven van de ChatGPT-app op macOS. Nu lanceert OpenAI de app voor alle macOS-gebruikers. De app vond eerder al zijn weg naar Android en iOS, nu sluit macOS zich ook aan bij dit lijstje. Gebruikers hebben nu directe toegang tot OpenAI’s taalmodellen, zonder de webbrowser te hoeven openen.  

ChatGPT-app

Tot voorheen konden ChatGPT-gebruikers zonder een Plus-abonnement met een Macbook enkel via de browser de AI-chatbot raadplegen. OpenAI liet op X weten dat de ChatGPT-app vanaf nu beschikbaar is voor alle gebruikers. Hiermee kan je rechtstreeks via de app vragen stellen aan de AI-bot, zonder een webbrowser te moeten openen.  

In de app kan je kiezen uit de diverse taalmodellen van OpenAI zoals GPT-3.5, GPT-4, GPT-4o en DALL-E 3. Met die laatste kan je afbeeldingen genereren, en ook bestanden worden ondersteund. Zo kan je via de app een pdf-document eenvoudig uploaden en laten samenvatten.  

Wat ontbreekt

De app op macOS heeft nog enkele schoonheidsfoutjes waar OpenAI naar eigen zeggen een oplossing voor zoekt. Zo werkt de geavanceerde spraakmodus van GPT-4o niet, en ondersteunt de app de officiële API en bijbehorende functies nog niet.  

lees ook

ChatGPT op weg naar Siri in Apple iOS 18 

De ChatGPT-app kan via de website van OpenAI gedownload worden, maar nog niet vanuit de Mac App Store. Bovendien moeten Mac-laptops en –pc’s minimaal macOS Sonoma of hoger draaien en een M1-processor van Apple hebben. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home