Apple macOS Sequoia bevat Apple Intelligence en absorbeert naadloos je iPhone

Apple - macOS Sequoia

Apple macOS Sequoia heeft nieuwe AI-functies in petto met Apple Intelligence en zorgt voor een naadloze samenwerking met je iPhone.

Tijdens het WWDC 2024 kondigde Apple de nieuwste versie van het besturingssysteem macOS Sequoia aan. Met macOS Sequoia kan je je iPhone naadloos verbinden met je Mac, heb je toegang tot diverse AI-functies met Apple Intelligence en helpt Highlights in Safari je nog sneller informatie te vinden. De ontwikkelaarsbèta van macOS Sequoia is vandaag beschikbaar, de openbare bèta’s verschijnen in juli. De volledige versie komt er in het najaar van 2024. 

macOS Sequoia

De nieuwste versie van het besturingssysteem macOS Sequoia biedt in de eerste plaats Apple Intelligence dat heel wat AI-functies omvat. Die slimme tools werken over het hele Apple-ecosysteem en zijn zich bewust van de persoonlijke context van de gebruiker. Apple Intelligence zal naar verwachting in de zomer beschikbaar zijn met de Sequoia-bèta en vereist een M1- of nieuwere processor.  

lees ook

ChatGPT op weg naar Siri in Apple iOS 18 

Zoals verwacht komt er ook een eigen wachtwoordmanager voor iOS en macOS. Deze app kan veel nieuwe soorten accountgegevens opslaan, zoals wifi-wachtwoorden, toegangscodes, verificatiecodes en gedeelde wachtwoorden. Het zal beschikbaar zijn op iOS, iPad, Mac en VisionOS.  

iPhone in Mac

Apple maakt met de nieuwe functie iPhone Mirroring het switchen tussen twee apparaten overbodig. Deze nieuwe tool geeft gebruikers volledige toegang tot hun iPhone, rechtstreeks vanaf hun Mac. De aangepaste achtergrond en pictogrammen verschijnen in dezelfde herkenbare vorm op je Mac, en kunnen eenvoudig bediend worden vanaf je computer.  

Apple – iPhone Mirroring

Zo kan je bijvoorbeeld naadloos inhoud slepen tussen beide apparaten, en komt er zelfs audio door. IPhone-meldingen verschijnen netjes op je Mac, waar ze ook bekeken en beantwoord kunnen worden. Dit is allemaal mogelijk terwijl jouw iPhone vergrendeld is, zodat niemand anders toegang heeft of kan zien wat je doet.  

Highlights in Safari

Apple’s browser Safari verwelkomt een nieuwe functie: Highlights. Hiermee wordt informatie uit een pagina gehaald en prominent weergegeven, om nog sneller informatie op het internet te ontdekken, zoals routebeschrijvingen, samenvattingen of snelle links naar meer informatie over mensen, muziek, films en tv-programma’s. 

Apple – Highlights Safari

Daarnaast voegt Apple een opnieuw ontworpen Reader toe die nog meer manieren biedt om zonder afleiding artikelen te lezen, met een samenvatting en een inhoudsopgave voor langere artikelen.  

Compatibiliteit

De nieuwe macOS Sequoia is compatibel met Macs waarop Apple Silicon draait, maar ook enkele Intel-gebaseerde Macs. Apple Silicon of de T2-chip zijn vereist voor iPhone-mirroring. De ontwikkelaarsbèta van macOS Sequoia is vandaag beschikbaar, de openbare bèta’s verschijnen in juli. De volledige versie komt er in het najaar van 2024. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home