Apple komt met eigen wachtwoordmanager Passwords voor iOS en macOS

apple passwords ios macos

Apple voegt een ingebouwde wachtwoordmanager toe aan iOS en macOS. In de app zullen niet alleen wachtwoorden, maar ook passkeys kunnen bewaard worden.

Apple heeft tijdens WWDC een eigen wachtwoordmanager voor iOS en macOS gelanceerd. De app krijgt de originele naam Passwords mee. We vragen ons af hoeveel vergaderingen de marketingafdeling heeft moeten houden om tot die naam te komen.

Er is al een wachtwoordfunctie ingebouwd in de besturingssystemen van Apple, maar deze zit goed verstopt in de instellingen. Een vernieuwde app moet het ingebouwde wachtwoordbeheer beter zichtbaar maken om te concurreren met de diensten van externe partijen: denk aan 1Password, Bitwarden en LastPass.

Wachtwoorden synchroniseren

Wachtwoorden worden gesynchroniseerd tussen verschillende Apple-apparaten via iCloud Keychain. Met de iCloud-app voor Windows kan dat ook voor je pc. Over Android wordt niet gesproken.

Apple laat zien dat het mee met zijn tijd is, want de Passwords-app zal niet enkel dienen voor wachtwoorden. Je kan er ook passkeys in kwijt, de natuurlijke opvolger van wachtwoorden die mee wordt ondersteund door Apple. Ook voor je wifi-wachtwoorden zal er een plekje voorzien zijn in de wachtwoordenkluis.

De Passwords-app werd gisterenavond aangekondigd tijdens WWDC samen met macOS Seqouia, de nieuwste versie van het macOS-besturingsysteem. Daarnaast maakte ook iOS 18 zijn opwachting en stapte Apple eindelijk mee het AI-tijdperk in.

lees ook

Apple lanceert Apple Intelligence in groot inhaalmanoeuvre


Dit artikel verscheen origineel op 7 juni. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home