Dropbox krijgt end-to-end encryptie via Boxcryptor

boxcryptor Dropbox

De ‘zero-knowledge’-encryptie rolt in eerste instantie uit naar de betalende Businessklanten.

Dropbox is wereldberoemd om het eenvoudig back-uppen en delen van bestanden. Het biedt nu al encryptie van bestanden aan wanneer die verplaatst worden van de servers naar de eindbestemming. Dropbox zelf heeft toegang tot de encryptiesleutels en kan dus in theorie zien welke gegevens er worden verzonden. Om een totale ‘zero-knowledge’ te verkrijgen, voegt Dropbox nu een extra laagje bescherming toe.

Volledige controle

Door de toepassing van enkele ‘key features’ van Boxcryptor verzekert Dropbox dat de gebruiker alle controle heeft over de bestanden. Voor de occasionele gebruiker, die bijvoorbeeld een pakket familiefoto’s wil delen, is dit niet echt een hoofdprioriteit. Dat is uiteraard anders voor organisaties die vertrouwelijke documenten opslaan in de cloud. De encryptie vindt plaats nog voor de bestanden van de lokale server richting Dropbox vertrekken.

Dropbox spreekt in een bericht over de implementatie van sleuteltoepassingen van Boxcryptor. Alhoewel beide partijen niet over een overname spreken, lijkt alles wel in die richting te wijzen. “We hoorden van onze klanten dat versleutelde bestanden van steeds groter belang worden voor hen. Zeker in een klimaat waar cyberaanvallen frequenter gebeuren. De combinatie van ons easy-to-use product en sleuteltoepassingen van Boxcryptor komt tegemoet aan de wensen van de klanten”, aldus Dropbox.

Premier partner

Ook volgens Boxcryptor gaat het niet over een overname maar een samenwerking. Voordien was Dropbox al een Premier Partner voor het Duitse bedrijf. De twee organisaties werkten al samen voor een betere versleuteling van het Dropbox-platform. Volgens Boxcryptor heeft Dropbox naast enkele belangrijke toepassingen zoals IP-technologie ook intellectuele eigendommen verworven.

Toch lijk het om een overname te gaan. Zeker omdat niemand nog een account kan maken bij Boxcryptor of een licentie kan verkrijgen. Het bedrijf neemt geen nieuwe klanten aan. “Onze nieuwe missie is om de Boxcryptortechnologie te implementeren in Dropbox. Door onze kennis te delen met een wereldspeler als Dropbox, zullen we in staat zijn om onze beveiligingsopties beter te schalen. Dat moet ervoor zorgen dat meer gebruikers kunnen focussen op hun werk, wetende dat de inhoud veiliger is dan ooit”, aldus oprichters Andrea Pfundmeier en Robert Freudenreich.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home