Dropbox biedt eindelijk native Apple M1-ondersteuning aan

Dropbox stelt eindelijk een bèta beschikbaar voor Mac-gebruikers die compatibel is met de nieuwe Apple M1-chips.

Eind 2020 lanceerde Apple zijn eerste Mac-toestellen met een eigen ARM-gebaseerde Apple M1-chip. Eind 2021 volgden de Apple M1 Pro en M1 Max met nog sterkere prestaties waardoor met uitzondering van de Mac Pro zowat de hele line-up is overgezet. Populaire Mac-softwareontwikkelaars repten zich om snel een ARM-compatibele versie te lanceren. Bij Dropbox bleef het lang stil, tot frustratie van de vele professionals die betalen voor de dienst.

Later dan verwacht stelt Dropbox nu eindelijk de eerste bèta beschikbaar die compatibel is met de Apple M1-chips. We benadrukken dat een bèta altijd de nodige risico’s met zich meebrengt, maar wie niet wil wachten kan de versie hier downloaden. Dropbox laat voorlopig nog niet in zijn kaarten kijken wanneer de Apple M1-compatibele versie uit bèta naar iedereen wordt uitgerold.

Waarom is een native client zo belangrijk voor macOS-gebruikers met een Apple M1-chip in hun toestel? Dat komt door de ARM-architectuur die heel verschillend is van de voorgaande x86-architectuur van Intel. Apple voorziet met Rosetta 2 wel software dat x86-code vertaalt naar ARM-code, zo bleef Dropbox wel bruikbaar, maar het resultaat biedt altijd minder efficiëntie en performantie dan een native app.

Wie zijn software op Mac-toestellen wil verkopen, zal sowieso vroeg of laat overstag moeten. Tegen eind 2022 is de hele Mac line-up overgeschakeld op ARM volgens Apple, inclusief de krachtige high-end workstations.

lees ook

Microsoft werft Apple-chipexpert en maakt hiermee ambities richting ARM-chips duidelijk

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home