Cybersecurityspecialist Fortinet lijft ZoneFox in

fortinet

Cybersecurityspecialist Fortinet heeft ZoneFox Limited overgenomen. Het bedrijf is gevestigd in het Schotse Edinburgh en aanbieder van cloud-oplossingen voor de detectie van bedreigingen door insiders. Fortinet versterkt met de overname zijn beveiligingsoplossing ‘Fortinet Security Fabric’ en ziet door de samenwerking nieuwe mogelijkheden voor endpointbeveiliging. 

Zo vormt de machine learning-technologie van ZoneFox, bedoeld voor het opsporen van bedreigingen, volgens Fortinet een aanvulling op de endpointbeveiliging en incidentrespons van FortiClient. Het voegt de mogelijkheid voor analyses van het gebruikersgedrag toe aan FortiSIEM, zowel op locatie als in de cloud. De cybersecurity specialist verwacht dat het met de nieuwe mogelijkheden voor endpointbeveiliging van ZoneFox bedrijven in staat stelt om machine learning effectiever te benutten.

Blinde vlekken

“Door de cloud-gebaseerde technologie van ZoneFox voor het opsporen van bedreigingen te combineren met de endpointbeveiliging en security information en event management (SIEM)-technologie van Fortinet kunnen onze klanten een geïntegreerde beveiligingsaanpak hanteren, die bescherming biedt tegen bedreigingen van insiders, een einde maakt aan blinde vlekken binnen het netwerk en bescherming biedt voor hun groeiende aanvalsoppervlak met behulp van automatisering en machine learning”, zegt Ken Xie, voorzitter en CEO van Fortinet.

Volgens Xie hebben veel bedrijven momenteel te maken met een forse groei van het aantal endpoints en gebruikers die data opvragen en gebruikmaken van bronnen in de cloud. Iets wat de noodzaak om bescherming te bieden voor bedreigingen van binnenuit de organisatie alleen maar zou vergroten.

Verder zou de overname klanten van Fortinet onder meer voordelen bieden op het gebied van een verbeterd inzicht in endpoints, datastromen en gebruikersgedrag binnen en buiten het netwerk en machine learning. Met de overname van ZoneFox wordt het vastleggen van bedreigingsinformatie op een forensische tijdslijn met een simpele zoekfunctie mogelijk, zodat beveiligingsmedewerkers snel kunnen vaststellen welke maatregelen ze moeten treffen om de bedrijfsbrede beveiliging op te voeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home