Verplichting 2FA op Google-accounts verminderde het aantal inbraken met 50%

Google beveiliging

Het verplichten van tweestapsverificatie (2FA) op Google-account heeft volgens Google zijn vruchten afgeworpen. De zoekgigant beweert dat er 50 procent minder wordt ingebroken op accounts.

Google verplichtte al een aantal gebruikers van het totale aantal Google-accounts tot gebruik van 2FA-beveiliging. Volgens Google is het aantal inbraken op accounts in die groep ondertussen al teruggedrongen met 50 procent.

Verdediging door 2FA

Guemmy Kim, directeur accountbeveiliging en veiligheid, geeft extra duiding bij de cijfers: “Sinds het initiatief van vorig jaar hebben we 2FA automatisch ingeschakeld bij meer dan 150 miljoen gebruikers, en we hebben het ook geëist bij meer dan 2 miljoen van onze YouTube-videomakers.”

Het aantal inbraken op deze accounts is in de tussentijd vermindert, al is het niet duidelijk op hoeveel accounts aanvallers toch konden inloggen. Toch geven de cijfers een positieve evolutie weer en blijkt dat het verplichten van 2FA een juiste keuze was.

Tweestapsverificatie is dan ook een belangrijke verdediging tegen aanvallers. 2FA verplicht gebruikers om naast een login en wachtwoord een extra verificatie toe te voegen. Dit kan een telefoonnummer zijn, e-mail, fysieke hardwaresleutel (usb-stick), codegenerator of zelfs je smartphone. Hoe je het meeste haalt uit de beveiliging, lees je uit in deze blog.

Meer veiligheid

Google kondigt tegelijk aan dat het binnenkort mogelijk wordt extra beveiliging in te bouwen op je account. Vanaf maart zal het mogelijk zijn een veilige surfoptie in te schakelen, waardoor bekende schadelijke website ontoegankelijk worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home