Iedereen met een Google-account krijgt 2FA, verplichte uitrol start vandaag

Google Cloud Vertex AI

Google is gestart met de verplichte omschakeling van Google-accounts naar 2FA-beveiliging. De eerste 150 miljoen gebruikers moeten voor dit eindejaar de stap zetten.

Eerder dit jaar brak Google het nieuws dat het graag tweestapsverificatie (2FA) standaard wil maken voor alle accounts. De eerste gelukkigen komen dit najaar aan de beurt. Volgens diverse bronnen is Google nu met die verplichte uitrol gestart.  

2FA verplicht gebruikers om naast een login en wachtwoord een extra verificatie toe te voegen. Dit kan een telefoonnummer zijn, e-mail, fysieke hardwaresleutel (usb-stick), codegenerator of zelfs je smartphone. Let er wel op: niet elke 2FA-optie is even veilig. Lees zeker onze uitgebreide gids met tips rond 2FA.

Google wil tegen het eindejaar 150 miljoen accounts verplicht overzetten naar 2FA-beveiliging. Accounts worden zeven dagen voor de omschakeling via e-mail op de hoogte gebracht.

Organisaties met betaalde Google Workspace-accounts worden niet verplicht om 2FA uit te rollen. Hier laten ze de IT-admins zelf kiezen wanneer dat opportuun is.

Google heeft veel meer dan 150 miljoen gebruikersaccounts, wat betekent dat maar een fractie binnenkort wordt verplicht. De kans is groot dat Google deze procedure als een test aanschouwt en in 2022 veel meer mensen verplicht laat omschakelen. Dat is wat ons betreft sowieso een goed idee, want alles is veiliger dan enkel een traditionele login en wachtwoord.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home