Windows Copilot verschijnt in preview, rolt mogelijk uit met 23H2-update

Windows 11 copilot

De publieke release van Windows Copilot komt dichterbij. De virtuele assistent voor Windows is beschikbaar voor een beperkt publiek en zal waarschijnlijk samen met de Windows 23H2-update uitrollen.

Microsoft kondigde in mei Windows Copilot aan, een betere versie van Cortana. Bleeping Computer meent te weten dat Microsoft op het punt staat de versie van Copilot voor Windows uit te rollen naar het brede publiek. Windows Copilot zou een onderdeel kunnen zijn van de vorige maand aangekondigde Windows 11 23H2-update.

lees ook

Windows 11 23H2 zal een ‘kleine’ update zijn

Windows Copilot is vanaf vanaf vandaag beschikbaar in preview. Om de copiloot al uit te proberen, dien je jezelf aan te melden als Windows Insider.

Windows 11 23H2

De AI-assistent kan via een zijbalk worden opgeroepen in Windows, zoals Bing in de Edge-browser. De previewversie kan onder meer de donkere modus en niet-storen inschakelen. De ‘volwassen’ versie zal echter veel meer kunnen, zoals knippen en plakken, of content voor je verduidelijken en herschrijven. Via plug-ins kan Copilot ook gekoppeld worden aan andere Microsoft- en externe applicaties, waaronder Bing Chat.

Het is nog niet duidelijk waar Bleeping Computer de informatie vandaan heeft dat Copilot zou uitrollen met de Windows 23H2-update, dus we houden een kleine slag om de arm. Al zou die timing zeker niet onlogisch zijn. Windows Copilot is sinds juni beschikbaar via de previewkanalen van Microsoft. De softwarereus deelde vorige week de eerste details over de aanstaande Windows 11 23H2-update, al werd in die aankondiging nog niet over nieuwe functies gesproken.

En die andere Copilot?

Naast Windows Copilot werkt Microsoft ook aan een Copilot voor het 365-ecosysteem. Daarmee maak je onder andere volledige PowerPoint-presentaties en Word-documenten op basis van simpele tekstprompts. Of we deze AI-assistent spoedig mogen verwachten, is al helemaal onduidelijk. Microsoft heeft al wel richtlijnen gedeeld waar ieder account aan moet voldoen om met Copilot aan de slag te kunnen en we weten ook al dat de prijs navenant zal zijn.

lees ook

Microsoft 365 Copilot maakt Powerpoint-presentaties en Word-documenten in een handomdraai

Wat wel zeker lijkt, is dat Windows 10-gebruikers niet zullen mogen meedoen aan de Copilot-pret. Microsoft wil namelijk geen grote functie-updates meer uitrollen naar Windows 10. Dit moet de overstap naar Windows 11 bevorderen. De meest recente Windows 11-update werkt echter niet uitnodigend om de overstap te maken.


Dit artikel verscheen origineel op 18 juli. We hebben het een update gegeven met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home