Microsoft deelt richtlijnen voor bedrijven die Microsoft 365 Copilot willen gebruiken

microsoft 365 copilot

Microsoft laat weten welke voorwaarden er verbonden zijn aan de Microsoft 365 Copilot, en wat bedrijven moeten doen om er binnenkort mee te starten.

Microsoft kondigde met veel bombarie Microsoft 365 Copilot aan, maar daarna werd het stil rond de AI. Microsoft 365 Copilot moet werknemers binnen organisaties bij staan, zal kennis binnen een bedrijf als chatbot naar voren brengen, en kan aan de slag met Microsoft 365-apps om bijvoorbeeld een PowerPoint te maken op basis van enkele mails.

lees ook

Microsoft 365 Copilot maakt Powerpoint-presentaties en Word-documenten in een handomdraai

Dat klinkt allemaal goed, maar net als alle andere aankondigingen rond AI aan het begin van dit jaar blijkt er nog een lange weg te overbruggen tussen visie en praktische beschikbaarheid. Over een lancering weten we intussen nog steeds geen bijkomende informatie, maar om de stilte te doorbreken deelde Microsoft al wel details rond de voorwaarden waaraan bedrijven binnenkort moeten voldoen om met Copilot aan de slag te gaan.

Voorwaarden

Voor je nog maar kan denken aan de Microsoft 365 Copilot, moet je aan volgende voorwaarden voldoen:

  • Een Microsoft 365 E3 of E5-licentie is verplicht;
  • Azure Active Directory ook;
  • Voor Microsoft 365-toepassingen moet je het Current– of Monthly Enterprise-kanaal gebruiken;
  • Plugins moeten via het Teams admin center ingeschakeld zijn;
  • WebSockets mogen niet geblokkeerd zijn op endpoints van gebruikers.

Microsoft raadt verder aan dat bedrijven de richtlijnen rond netwerkconfiguratie van Microsoft volgen, zodat de latency laag blijft en het netwerk niet opstopt.

Microsoft hamert er verder nog eens op dat de Microsoft 365 Copilot niet aan de haal gaat met je bedrijfsdata. De Copilot gaat aan de slag met de data binnen je organisatie, maar doet dat volgens de compliance-regels van je bedrijf. Klantendata wordt bovendien geenszins gebruikt om de AI verder te trainen.

Data blijven veilig

Hoewel de technologie berust op die van OpenAI, maakt Copilot geen gebruik van de publieke ChatGPT-bot. Alle AI-functionaliteit is afkomstig van Azure OpenAI Services. AI-calls van Copilot komen in het dichtstbijzijnde datacenter terecht. In geen geval wordt data uit de regio van de klant gehaald.

Microsoft wil bovendien meteen Europese klanten omarmen. De Microsoft 365 Copilot zal daarom meteen rekening houden met de EU Data Boundary.

Licenties

Om effectief aan de slag te gaan, moeten beheerders Copilot-licenties toewijzen. Dat zal kunnen via het Microsoft 365 Admin Center via Billing en Licences. Via het Admin Center zal Microsoft bovendien meer informatie delen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home