Windows 11 momenteel op net geen 5 procent van de computers en laptops aanwezig

Het nieuwe besturingssysteem van Windows is momenteel door 4,8 procent van de Windows-gebruikers geïnstalleerd. Sinds de komst van Windows 11 op 6 oktober heeft het besturingssysteem de installatiedrempel van 5 procent dus nog niet weten te behalen.

Begin oktober lanceerde het nieuwste besturingssysteem van Microsoft. Windows 11 heeft in tussentijd net geen 5 procent van de Windows-markt kunnen veroveren, volgens een onderzoek van AdDuplex. Het totale aandeel van Windows 11 is goed voor 4,8 procent. Daaronder bevinden zich ook de gebruikers uit het Insiders-programma, die het besturingssysteem als veel langer draaien. Zij zijn goed voor 0,3 procent van de Windows 11-gebruikers.

Bron: AdDuplex

De cijfers geven goed de impact weer van de strenge hardwarevereisten die Microsoft oplegt om Windows 11 te draaien.

Insider-programma

Om nieuwe functies uit te testen kan Microsoft steeds rekenen op heel wat trouwe fans. Uit de grote groep Windows-gebruikers was 1,3 procent het nieuwe besturingssysteem al in september aan het uittesten.

Ondanks de hulp en ondersteuning die Insiders aan Microsoft geven, krijgt niet iedere Insider daar evenveel voor in ruil. De Android-omgeving die nu in bèta wordt uitgetest, is bijvoorbeeld alleen beschikbaar in de VS.

Het vernieuwde instellingenmenu om je Microsoft-account te beheren, werd dan weer alleen naar een kleine groep van loyale testers uitgerold. De pagina werpt zich op als alternatief voor de webpagina’s van het bedrijf. In het menu kan je informatie vinden over je Microsoft 365-account, je bestelgeschiedenis, betalingsgegevens, beloningsinformatie en de verbeteringsplannen van Microsoft via het Online Service Experience Pack (OSEP).  

Aankomende Windows 10-update

Met de November 2021-update voor Windows 10 in het zicht, maakt Microsoft zich klaar om de balans op te maken. De update zal immers weergeven hoe de Windows-markt precies is verdeeld. Gebruikers die de update gretig installeren, zullen zich namelijk niet snel bereid stellen om de overstap naar het nieuwe besturingssysteem te maken.

Om de overstap toch in gang te zetten, komt Microsoft zelf al met een oplossing. Het bedrijf gaat namelijk alle Windows 10-apparaten voorzien van de PC Health Check-app. In die applicatie wordt onder andere gecontroleerd of een apparaat klaar is om het nieuwste besturingssysteem te draaien.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home