Windows 11 lanceert Android-omgeving voor testers

Amazon App Store

Microsoft integreert de beloofde ondersteuning voor Android in de recentste bètaversie van Windows 11. Dat geldt tenminste voor gebruikers in de VS.

Eén van de interessantste functies van Windows 11 moest de integratie van Androidtoepassingen worden. Enkele maanden voor de lancering van het besturingssysteem werd echter duidelijk dat Microsoft er niet in was geslaagd om die functionaliteit bij lancering effectief aan te bieden.

De Amazon App Store moest integreren met Windows 11 en gebruikers de mogelijkheid bieden om tal van toepassingen op hun Windowscomputer te draaien. Vandaag zet Microsoft de eerste zichtbare stappen richting die integratie.

Amerikaanse Windows-Insiders binnen het Beta-kanaal vinden de integratie terug indien ze hun besturingssysteem updaten naar de nieuwste testversie. Insiders binnen het Dev-kanaal moeten nog even wachten om Android te testen.

Zwaardere systeemvereisten

De systeemvereisten voor Androidondersteuning zijn nog iets strikter dan die voor Windows zelf. Microsoft eist minstens 8 GB aan RAM, een Core i3 of krachtiger van Intels achtste generatie of nieuwer of een AMD Ryzen 3000 of nieuwer. Ook Windows ARM-laptops met Qualcomm-chip krijgen ondersteuning. Tot slot moeten toestellen een SSD als systeemdrive hebben. Het lijkt erop dat Intel Celeron- en Atom-processors uit de boot vallen. De functionaliteit werkt enkel wanneer virtualisatie staat ingeschakeld.

Matchington Mansion (Windows Subsystem for Android), Word (Win32), Pinterest (PWA), en Gimp (Windows Subsystem for Linux) allemaal naast elkaar.

In eerste instantie krijgen gebruikers toegang tot 50 verschillende apps via de winkel van Amazon, waaronder het Kindle-portfolio. De ondersteuning wordt de komende maanden verder uitgebreid, al is onduidelijk in welke mate.

Integratie

Android-apps zullen er niet uitzien als Windowstoepassingen maar wel beperkt integreren met Windows 11. Zo werken notificaties bijvoorbeeld via het notificatiecentrum en kan je knippen en plakken tussen Windows- en Android-apps.

Wanneer de beloofde ondersteuning naar onze regio komt of van de bèta naar productieversie gradueert, weten we nog niet.

Heb je nog Windows 10 op je pc staan en twijfel je om te upgraden? Lees dan zeker onze uitgebreide review van Windows 11. Verder hebben we nog vijf redenen opgesomd waarom je wel of niet moet upgraden vandaag. Heb je al de stap gezet naar Windows 11? Vergeet dan zeker niet deze 5 essentiële stappen na de installatie van Windows 11.

lees ook

Windows 11 Home, Pro en Enterprise: welke versie past bij jouw onderneming?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home