Microsoft voorziet alle Windows 10-gebruikers automatisch van de PC Health Check-app

PC Health Check

Microsoft heeft aangekondigd de PC Health Check-app naar alle Windows 10-apparaten te brengen. Dit stoomt de gebruikers klaar voor de transitie naar Windows 11. Op de applicatie kunnen gebruikers ook in de gaten houden hoe gezond hun toestel is.

Met de Windows 10-update KB5005463 wordt de PC Health Check-app van Microsoft automatisch geïnstalleerd. Het besturingssysteem wordt al langer gehekeld om de verplichte systeemupdates en ongewenste notificaties. Een verplichte installatie van de omstreden PC Health Check-applicatie, zal aan dat imago niet veel goeds doen.

De applicatie

Microsoft heeft een lijst gepubliceerd waarin de functies van de applicatie staan beschreven:

  • Er wordt gecontroleerd of het toestel klaar is voor een upgrade naar Windows 11.
  • Met een Microsoft-account worden voorkeuren gesynchroniseerd over verschillende toestellen heen.
  • Update Windows 10 automatisch.
  • Bekijk de batterijcapaciteit.
  • Bekijk de opslagcapaciteit voor de schijf die bestanden, apps en Windows bevat.
  • Beheer programma’s die automatisch opstarten.
  • Krijg tips om de algemene conditie van het apparaat te verbeteren.

lees ook

Microsoft zet zich schrap voor lancering grote Windows 10-update

PC Health Check en Windows 11

De applicatie werd bekend door Windows 11. Voor de installatie van het nieuwste besturingssysteem controleerde PC Health Check namelijk of een toestel geschikt was voor een upgrade.

De strikte vereisten voor Windows 11 lieten ook Microsoft een tijdje twijfelen. Het bedrijf versoepelde de minimumvereisten en lanceerde een testversie van het nieuwe besturingssysteem. De applicatie werd tijdelijk offline gehaald om verwarring te voorkomen.

Uiteindelijk besloot Microsoft dat toestellen die volgens de PC Health Check niet de geschikte hardware in huis hadden, toch mochten upgraden. Addertje onder het gras is alleen dat die toestellen geen updates ontvangen.

lees ook

Microsoft zet Windows 11-compatibiliteitscheck opnieuw online

Applicatie verwijderen

De lijst van functies die de applicatie aanbiedt, brengt niets nieuws onder de zon. In het besturingssysteem zitten de functies allemaal verstopt, maar de applicatie zet die op een overzichtelijke manier samen. Al kan de automatische installatie ook een vermomde weg zijn om Windows 11 in snel tempo naar alle geschikte toestellen te brengen.

Gebruikers die de applicatie niet appreciëren en opnieuw willen verwijderen, kunnen de installatie ongedaan maken: Instellingen > Apps > Apps en onderdelen. In die lijst zal Windows PC Health Check in de lijst staan en is het mogelijk om de applicatie te verwijderen.  

Toestellen die reeds draaien op het nieuwste besturingssysteem worden niet geplaagd met de applicatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home